To je to što me zanima!

Sanader: Žužulov forum ne financira studij moje kćeri

Na pitanje o financiranju školovanja Sanaderove kćeri novcem Leadership foruma Mesić kaže da bi trebalo dobro prorešetati baš sve te fondove
Vidi originalni članak

Predsjednik Mesić je u ponedjeljak u emisiji Hrvatskoj radija 'S predsjednikom uz kavu' rekao da se u Hrvatskoj uvijek ponavlja scenarij u kojem Nadzorni odbor ne zna što se dogodilo u tvrtki i dodao da sve odbore treba dobro pročešljati. Spomenuo je Gordana Jandrokovića u NO-u Janafa i zapitao koristi li on svojim radom Janafu. Rekao je i da treba ispitati kuda se putuje i tko plaća putovanja u NO Croatia Airlinesa u kojem su Antun Vrdoljak, Bianca Matković, prijatelj Ive Sanadera Ante Nosić, a predsjednik je Miomir Žužul.
Predsjednik Mesić javno je pozvao ministra Karamarka, glavnog državnog odvjetnika Bajića i USKOK da prekontroliraju poslovanje Leadership foruma, čiji je osnivač bivši ministar Žužul, a kojem su državne tvrtke među kojima i Croatia Airlines davale novac za stipendiranje mladih ljudi. Na konstataciju da je Leadership forum navodno financirao školovanje jedne od kćeri bivšeg premijera Sanadera, Mesić je u emisiji Hrvatskog radija rekao:
- Ne znam o konkretnim stvarima, ali bilo bi dobro da se svi ti fondovi dobro prorešetaju da se vidi tko u tome sudjeluje u financiranju, a tko sudjeluje u trošenju i treće tko o tome odlučuje, a da javnost o tome ne zna ništa - rekao je Mesić.
Sam Žužul izjavio je da je Leadership forum postojao prije nego što je on ušao u politiku, a iz te je udruge izišao 2004. godine kada je preuzeo funkciju ministra.
- Niti jedna Sanaderova kćer nije bila u Leadership forumu niti joj je financiran studij. U to vrijeme Sanaderove kćeri su bile učenice, a ne studentice - kazao je Žužul.
Istu priču ima i Sanader
- Nijedna od mojih kćeri nema i nije imala nikakve veze s bilo kakvim zakladama, pa tako ni sa Žužulovom, ako takva postoji. Znači, riječ je o beskrupuloznim lažima i nebulozama - rekao je Sanader za Večernji list.
Mesić smatra da je Damir Polančec morao znati da su menadžment i NO Podravke podijeljeni politički. Za navode da je on bio učitelj Darku Marincu i da je urgirao za pozajmicu SMS-u kaže da ga netko pokušava upetljati u aferu, a dužan je pomagati gospodarstvu. Rekao je i da je nakon odlaska Sanadera otkriveno jako puno afera. Za promjene Ustava je rekao da su trebale biti puno studioznije i temeljitije. Dodao je na kraju i da će tražiti uvid u ugovor o prodaji Ine jer se ne zna pod kojim je uvjetima donijeta odluka Vlade za prodaju Ine.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bez_komentara 27.10.2009.

    \"Ne pravimo djecu jer će vračati Sanaderove dugove\"

  • CroMarijo 27.10.2009.

    stara komunjara Taj vise nezna sta hoce ni sta govori, postao je popularan u Istri na otvaranju izlozba prsuta, vina, podruma pricanju viceva.

  • marcelina 27.10.2009.

    eto poštenja a mi koji krvavo radimo da bi ami sebi plaćali faks nas se šikanira........pa dije tu pravda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare