To je to što me zanima!

Sapunar: HNS je dobio milijun; HNS: To se nikad nije dogodilo

Sapunara su, podsjetimo, uhitili u sklopu istrage o posljednjoj aferi izvlačenja novaca iz HAC-a. Sapunar je, prema neslužbenim informacijama priznao krivnju
Vidi originalni članak

Josip Sapunar, bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC)  pušten je u utorak navečer iz istražnog zatvora u Remetincu, piše Novi list

Sapunara su, podsjetimo, uhitili u sklopu istrage o posljednjoj aferi izvlačenja novaca iz HAC-a. U pritvoru je bio mjesec dana. Sapunar je, prema neslužbenim informacijama priznao krivnju.  

Još uvijek se istražuje gdje je sve išao novac koji je izvučen iz HAC-a i HGK koji je potom 'opran' preko češke tvrtke Remorker International, čiji je vlasnik Igor Premilovac. Kako navodi Jutarnji list Sapunar je u svom iskazu spomenuo Hrvatsku narodnu stranku (HNS) kao primatelja tog ilegalnog novca. 

- Mikulić me molio da li se može pronaći nešto novca da bi se doniralo HNS. To je bilo 2007. Bili su izbori. Tu je napravljena faktura između Premilovca i jedne tvrtke na nešto malo više ili manje od milijun kuna da bi se doniralo HNS-u. Mikulić me molio da se taj novac odnese Stanku Kovaču i ja sam mu to odnio u njegov stan na Ksaveru”, ispričao je Sapunar istražiteljima. 

Iz HNS-a su demantirali te navode.

- HNS nikada nije ni od koga dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom su trenutku objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici - navedeno je u priopćenju HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • MAGNUM_2 20.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • eminap 20.11.2013.

    duša im prokleta,ako je istina

  • gira-girica 20.11.2013.

    Gledala sam prije dva dana na RTL-u, gdje Mesić priča hvalospjeve o Vidoševiću. Pa mi palo na um.. nije li "on taj prijatelj" koji mu je pozajmio (čitaj darovao) novce za kupnju stana.?! A evo, jutros čitam o poštenjačinama iz HNS-a. Uvjek sam mislila tko previše o poštenju priča tu nešto nije u redu. Naročito o svom, a o tuđem nepoštenju. Bit će toga još.!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare