To je to što me zanima!

Šarićevi operativci kupovali su krivotvorene dokumente iz BiH

Pripadnici organiziranih kriminalnih skupina koji su djelovali na području Hrvatske i Slovenije koristili su osobne dokumente s lažnim identitetom izdane u BiH
Vidi originalni članak

Pripadnici organiziranih kriminalnih skupina koji su djelovali na području Hrvatske i Slovenije koristili su osobne dokumente s lažnim identitetom izdane u Bosni i Hercegovini, a među njima su bili i članovi klana balkanskog narko kralja Darka Šarića, potvrdili su u utorak policijski dužnosnici ukuljučeni u istragu o krađi i preprodaji osobnih podataka bosanskohercegovačkih građana.  

Predstojnik kriminalističke uprave MUP-a Republike Srpske Radomir Domuzin kazao je novinarima u Banja Luci kako je utvrđeno da je osam osoba uhićenih tijekom policijske akcije provedene u ponedjeljak na teritoriju Bosne i Hercegovine preprodavalo osobne podatke odnosno dokumenta i pripadnicima Šarićeve kriminalne skupine.

"Za to su im naplaćivali po  tri tisuće eura", kazao je Domuzin.

Za sada se zna da je najmanje deset osoba nabavilo krivotvorene osobne dokumente izdane u BiH.

Istragom, u koju su uključene i Hrvatska te Slovenija, utvrđeno je kako su osobe koje su koristile krivotvorene osobne iskaznice i putovnice BiH počinile niz teških kaznenih djela skrivajući se pri tom pod identitetom osoba koje su umrle ili su odavno odselile iz BiH.

Krivotvoriteljska mreža funkcionirala je tako što su osobe iz BiH koje su imale pristup matičnim evidencijama prukupljale podatke umrlih ili iseljenih koji su potom korišteni za izradu osobnih dokumenata na originalnim obrascima no uz fotografije osoba koje su se pojavljivale kao kupci takvih lažnih osobnih iskaznica i putovnica.

Ravnatelj uprave policije MUP-a RS Rajko Vasić kazao je kako je mreža bila proširena i na Srbiju te Bugarsku a još se istražuju svi njeni tragovi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • SAINT 22.06.2016.

    zbog čega su svi vaskoliki kriminalci ovako gadljivi jeli to takav narod ili....

  • ToniBrkic 21.06.2016.

    sta ce ti fakultet za clanstvo u nekoj stranci pa da oskaces od njih,tamo su i onako svi glupani pa da nesto znaju valjda bi i mi isli nalrijed a ne uvijek nazad

  • kanader 21.06.2016.

    A gdje naši Sirijci polažu vozački ispit nego u BiH. U Bosanskoj Gradiški daš 1000€ i za 7 dana dobiješ uvjerenje. A oni ne znaju ni pisati a polože. U stvari znaju al samo se potpisati. I poslao PROVJERENOM temu da istraže al očigledno ne smiju čačkati mečku da ne bi prošli ko ISTRAGA i Valdec.

Komentiraj...
Vidi sve komentare