To je to što me zanima!

Sastaju se ujutro: Most i SDP će pokušati raspustiti Sabor?

HDZ je najavio da idu u prikupljanje nove saborske većine. No to bi mogli pokvariti Most i SDP-ova koalicija koji prikupljaju potpise za raspuštanje Sabora
Vidi originalni članak

Most i SDP-ova koalicija trebali bi se sastati u petak ujutro i dogovoriti predaju potpisa za raspuštanje Sabora.
Podsjetimo, nakon što je u četvrtak izglasano nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, HDZ je najavio da idu u prikupljanje nove saborske većine.

No to bi mogli pokvariti Most i SDP-ova koalicija koji prikupljaju potpise za raspuštanje Sabora, čime bi se automatski raspisivali novi izbori bez mogućnosti preslagivanja nove većine.

SDP s koalicijskim partnerima ima 56 zastupnika. Njihovu su inicijativu potpisala i tri IDS-ova zastupnika te nezavisni Stipe Petrina. Potpise svojih 12 zastupnika za raspuštanje Sabora prikupio je i Most, no njihov čelnik Božo Petrov rekao je kako će ih u proceduru uputiti kada se postigne dogovor o terminu novih izbora, koje Most priželjkuje u rujnu.

Potporu za raspuštanje Sabora i nove izbore najavili su i HDSSB te Hrid, koji zajedno imaju četvero zastupnika, a i nezavisna Gordana Rusak potvrdila  da je za nove izbore.

U proceduri su, međutim, za sada samo dva zatjeva koje je potpisalo ukupno četvero zastupnika – Laburisti i Ivan Vilibor Sinčić.

 

Idi na 24sata

Komentari 139

  • barbossa 17.06.2016.

    Dva stara druga, agnostik i otpadnik heretik. O.M. i P.P.

  • mangup@dj 17.06.2016.

    dobili su komunisti i srbi svoju zadovoljštinu bit će novi izbori e sad bi narod još trebo poludit i glasat za lijeve ili desne

  • zbuturic 17.06.2016.

    Dok svako selo ima stranku Hrvatska nikada više neće imati Vladu

Komentiraj...
Vidi sve komentare