To je to što me zanima!

Sastanak sindikata i Uprave CA-a trajao više od tri sata

Croatia Airlines stabilna je kompanija, a sve poteškoće koje su dio redovnog poslovanja te brinu sindikate u narednom ćemo razdoblju nastojati zajedno riješiti, rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa
Vidi originalni članak

Na sastanku Sindikata i Uprave Croatia Airlinesa u utorak, koji je trajao više od tri sata, Uprava i sindikati razgovarali su o svim otvorenim pitanjima te se do kraja tjedna očekuje očitovanje sindikata o nastavku kolektivnih pregovora, a Uprava očekuje pozitivan odgovor, priopćili su iz Croatia Airlinesa. 

- Sastanku su prisustvovali predstavnici svih sindikata Croatia Airlinesa, odnosno predstavnici Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP), Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ), Sindikata zrakoplovnih tehničara Hrvatske (SZTH), Sindikata inženjera i tehničara u zrakoplovstvu (SITUZ) i Samostalnog hrvatskog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ), dok su ispred Croatia Airlinesa na sastanku bili prisutni Jasmin Bajić, predsjednik Uprave i Krešimir Vlašić, izvršni direktor za operativno poslovanje. Uprava kompanije iskazala je otvorenost za međusoban dijalog te pozvala sindikate na odgovornost i razumijevanje, a predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić ovom je prilikom istaknuo: - Croatia Airlines stabilna je kompanija, a sve poteškoće koje su dio redovnog poslovanja te brinu sindikate u narednom ćemo razdoblju nastojati zajedno riješiti. Drago mi je da smo danas svi zajedno sjeli za stol i potvrdili da nam je zajednički interes uspješno poslovanje kompanije u budućnosti. Razgovarali smo o svim temama koje su se u posljednje vrijeme pojavile u medijima i samo nas razgovor može dovesti do rješenja. Vrata Uprave i moja osobno otvorena su svima i vjerujem da ćemo uskoro ponovo pokrenuti kolektivne pregovore te i u ovom dijelu doći do pozitivnog rezultata. Pred nama je još jedna turistička sezona u kojoj, kao nacionalni avioprijevoznik, moramo i trebamo dati naš najbolji doprinos te ćemo se tom činjenicom i osiguranjem najboljih uvjeta za naše zaposlenike i putnike voditi tijekom narednog razdoblja - priopćili su iz Croatia Airlinesa.  

Croatia Airlines završila je 2017. godinu s dobiti od gotovo 25 milijuna kuna, a pozitivni poslovni trendovi nastavili su se i u prvom kvartalu ove godine, u kojem je, uz zadržavanje broja letova na istoj razini kao u prvom lanjskom tromjesečju, povećan broj putnika za 8 posto, a putničkih prihoda za 13 posto. Istodobno, zabilježena je i rekordna prosječna popunjenost putničke kabine (PLF) od 70,6 posto, što je 6 postotnih bodova više nego u istom razdoblju 2017. te predstavlja strukturalni pomak važan za budućnost tvrtke.

U Croatia Airlinesu u potpunosti su spremni za nadolazeću turističku sezonu u kojoj su četvrtu godinu za redom proširili mrežu odredišta -  30. travnja uvedeni su izravni letovi iz Dubrovnika za München, 3. svibnja izravni letovi iz Zagreba za Dublin i Mostar, a  5. svibnja iz Splita u Kopenhagen. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kung fu panda 08.05.2018.

    Imamo aviokompanije koja još malo pa neće imat niti je dan ispravan avion,aerodrom koji je u vlasništvu turaka,agencije koje drže radnike na minimalcu umanjenom za 5 pošto,hmmmm

  • jack_pot 08.05.2018.

    Uuu... koliko sindikata za 3 mućka-mućka aviončića od kojih je jedan pokvnaren, drugi na servisu a treći ne leti po noći jer aerodrom ne radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare