To je to što me zanima!

Sastat će se Orban, Morawiecki i Salvini, planiraju novi savez unutar Europskog parlamenta

Premijeri Mađarske i Poljske sastat će se s čelnikom talijanske desničarske Lige. Orbanov Fidesz pregovara s konzervativnim političkim snagama u potrazi za novim klubom u Europskom parlamentu
Vidi originalni članak

O novom savezu razgovarat će se u Budimpešti, a on bi uključivao Ligu, Orbanov vladajući Fidesz i poljsku vladajuću stranku Pravo i pravda (PiS). 

Fidesz je ranije u ožujku napustio Europsku pučku stranku (EPP), glavni paneuropski blok desnog centra nakon što je prije dvije godine suspendiran zbog svojih politika koje su kritizirane kao autoritarne. 

PODNIJELI OSTAVKU U PISMU Orbanov Fides napustio desni centar u EU parlamentu

Orbanove nacionalističke politike više odgovaraju manjim europskim skupinama desno od EPP-a, poput euroskeptika iz skupine Europski konzervativci i reformisti (ECR) u kojima je poljski PiS ili desničarske skupine Identitet i demokracija (ID) u kojoj su francusko Nacionalno okupljanje i talijanska Liga. 

Orbanov cilj je stvoriti politički dom za Fidesz i slične snage u Europi koje ne žele ugostiti migrante i koje štite tradicionalne obitelji i njihove vrijednosti.

PROTIVE SE ORBANU Mađarska oporba objavila: Idemo zajedno na izbore 2022.

Orbana čekaju izbori 2022. godine, a oporba se prvi put udružila protiv njega.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Turbojunkie 30.03.2021.

    Orban je gotov čim ide protiv globalne politike većine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare