To je to što me zanima!

Satrali se od posla: Radili 22 dana, a sad opet idu na odmor

Odmor od 11 dana oporba vidi kao vrijeme koje će vladajući HDZ iskoristiti za izbore u Ličko-senjskoj županiji
Vidi originalni članak

Od početka godine su saborski zastupnici s četvrtkom odradili 22 radna dana na plenarnim zasjedanjima, a sad idu na odmor.

Zastupnici će se odmarati ukupno 11 dana, a na posao se vraćaju 13. travnja. Ova stanka najavljena je na posljednjoj sjednici Predsjedništva Sabora. Nikola Grmoja (Most) kaže da je i tad tražio odgovore zašto stanka.

JOVANOVIĆ U SABORU 'Svatko tko se protivi cjepivu, protivi se zdravom razumu'

- Rečeno nam je da smo mi novi pa da to ne znamo i da je to potrebno za rad na terenu. Mislim da je to potpuno neprimjereno. Svjestan sam da sad idu izbori u Lici, gdje se sukobljavaju dvije frakcije HDZ-a, ali mislim da građani, s obzirom na stanje u Saboru, ne mogu više gledati ni nerad saborskih zastupnika ni ovu političku trgovinu - poručio je.

I Željko Jovanović (SDP) smatra da je stanka besmislena jer je mnogo točaka na dnevnom redu koje se trebaju raspraviti, čekaju se i izvješća iz 2017., a tu je i izvješće Odbora za etiku u visokom obrazovanju i znanosti koje čeka na raspravi dvije, tri godine, dok “taj odbor uopće ne djeluje”. Jovanović napominje da je pitao u srijedu na Klubu SDP-a zašto je stanka, a odgovoreno mu je da je tako odlučio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

PROPITIVANJE OČINSTVA Ivan Pernar nema podršku za izmjene Obiteljskog zakona

Anka Mrak Taritaš (GLAS) navodi da je na sjednici Predsjedništva Sabora na pitanje čemu stanka Jandroković odgovorio: “Ja sam tako odlučio”.

- Tu vam je svaka diskusija gotova. Očito je da je stanka vezana za te izbore kako bi svi iz HDZ-a mogli tamo otrčati. Očito tamo postoji ozbiljan problem jer se bore dva HDZ-a - rekla je. Inače, prosječna plaća zastupnika je 15.000 kuna, a u Saboru se na sjednici pojavljuje do 50 od ukupno 151 zastupnika.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • 28.02.2019.

    Blago zemlji u kojoj parlament ovako radi, za koju godinu u toj zemlji živjet će samo parlamentarci.

  • Hećim 28.02.2019.

    Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje....

  • 28.02.2019.

    Po meni ce odmarati 43 dana??! A ko mi je kriv sta nisam politicar...

Komentiraj...
Vidi sve komentare