To je to što me zanima!

Savez Roma će tužiti Pernara: Dosta je povika 'Cigani, Cigani'

PredsjednikTofko Dedić Toti kaže kako su jednom prosvjednicima oprostili, ali drugi put ne mogu. Ističe da se boje kada masa i huligani izvikuju "Cigani, Cigani"
Vidi originalni članak

Tofko Dedić Toti, predsjednik Nogometnog saveza Roma, podići će tužbu protiv organizatora prosvjeda u Zagrebu, Ivana Pernara (26) jer, kako kaže, njegovi su prosvjednici uzvikivali "Cigani, Cigani!". 

- Jednom smo im na ovim prosvjedima oprostili, ali drugi put ne možemo. Tužit ćemo organizatora jer se cijeli svijet bori protiv rasizma, svi se zalažu za ljudska prava i prava manjina. Uplašeni smo zbog mase i huligana, stalno viču "Cigani, Cigani" - kaže Toti. Dodaje kako nemaju ništa protiv prosvjednika, ali neka ne vrijeđaju Cigane. 

Kaže kako su Cigani najtolerantniji u Europi, gdje su od 11. stoljeća. Istaknuo je kako treba zaustaviti takve povike na prosvjedima jer je to za Rome ponižavajuće.

Idi na 24sata

Komentari 245

  • nostradurus 03.03.2011.

    Trebali su vikati: "Mi smo Cigani - Vi ste naši"". Tada Romi ne bi imali razloga za tužbu bilo koga.

  • infoEffect 03.03.2011.

    Nema potrebe za negativnim komentarima; možda im ne smeta povik "CIGANI", nego samo ne žele da ih se uspoređuje sa političarima. Dakle, romi bi trebali u stvari tužiti političare a ne prosvjednike.

  • tatavanja 03.03.2011.

    romi sigurno nisu bili na prosvjedima protiv vlade jer ova vlada njima odgovara.Hrvatske majke zarađuju na djeci više nego pošten čovjek koji radi zaradi.Bahate se i frajerišu po Međimurju jer su zaštićeni,ali neće to dugo trajati barem se nadam. Nova vlada poslije ove bi im morala uskratiti puno toga jer ovi u zg neznaju kako je imati ih u susjedstvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare