To je to što me zanima!

Savez za Hrvatsku iza izbora za EP želi prijevremene izbore

Kada je nešto loše onda treba to loše da se mijenja. Neophodno je što prije promijeniti Milanovićevu Vladu i njegove nesposobne ministre, kaže Šišljagić
Vidi originalni članak

Poslije izbora za Europarlament, koji se održavaju u mjesecu svibnju, radi stanja u državi do kraja godine trebalo bi da se uz predsjedničke organiziraju i izvanredni parlamentarni izbori, rečeno je na današnjem predstavljanju Saveza za Hrvatsku u Vukovaru. Okupljanje u gradu heroju je zapravo početak izborne predkampanje koja će završiti u Zagrebu.

– Percepcija građana, i to opravdana, je da je politika loša kao i da su političari ogrezli u kriminal. Mi želimo pokazati da nisu svi političari isti, rekao je predsjednik HDSSB-a i koordinator Saveza Vladimir Šišljagić

Komentirajući trenutno stanje u Hrvatskoj Šišljagić je rekao da je situacija iz dana u dan sve lošija, da mladi odlaze, Vlada vrši razne eksperimente pri čemu državu odlikuje velika zaduženost, centraliziranost, visoki porezi i maksimalna ovisnost o uvozu.

– Kada je nešto loše onda treba to loše da se mijenja. Neophodno je što prije promijeniti Vladu premijera Zorana Milanovića i njegove nesposobne ministre jer svaki novi dan ove Vlade znači sve lošije stanje Hrvatske i hrvatskih građana, istakao je Šišljagić. 

Osvrnuo se i na stanje u Vukovaru rekavši da su ratne rane još uvijek svježe i da ne treba nametati dvojezičnost.

Borković: Savez nudi pravnu državu kakva Hrvatska danas nije

Okupljenima se obratio i predsjednik Autohtone Hrvatske seljačke stranke Branko Borković koji je rekao da je jedna od točaka Saveza i revizija svih zakona koji su doneseni na štetu hrvatskih građana. Kazao je i da Savez nudi mir, zakonitost, sigurna radna mjesta kao i pravnu državu kakva Hrvatska danas nije.

– Da je Hrvatska pravna država donedavni glavni državni odvjetnik bi odmah po izlasku iz sabornice bio uhićen, istakao je Borković. 

Srb: Savez je osnovan radi vapaja građana

Jedna od članica Saveza je i HSP čiji je predsjednik Danijel Srb rekao da je Savez osnovan radi vapaja građana jer današnje političke elite ne uspijevaju osigurati bolji i kvalitetniji život. Da je situacija loša smatra da je najbolji pokazatelj sve veći broj mladih osoba koje napuštaju Hrvatsku i odlaze ne samo u zemlje EU nego i na druge kontinente.

– Do sada smo na čelu Hrvatske imali one koji su mahali zastavama i kroz domoljublje pljačkali državu i ove koji ne žele Hrvatsku. To moramo promijeniti, poručio je Srb. 

Među stranačkim liderima Saveza bio je i predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić koji smatra da je osnivanje Saveza bilo neophodno radi potrebe da se mijenja hrvatska politička scena. Mišljenja je da sa osnivanjem Saveza više ništa u Hrvatskoj neće biti isto. 

Kujundžić traži prijevremene izbore u studenom

I on smatra da su izvanredni parlamentarni izbori potrebni Hrvatskoj i da bi se oni trebali održati u studenom zajedno sa predsjedničkim izborima.

– Mirnim i demokratskim putem tada će Hrvatska dobiti drugog predsjednika koji će biti domoljub ali i drugu Vladu koja će znati čuvati interese hrvatskog naroda i koja će biti drugačija od dosadašnjih vlada koje su nas uništavale, rekao je Kujundžić.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • PetraŠtimac 10.03.2014.

    Vrijeme je da ova vlada ode!

  • SAINT 10.03.2014.

    Još vam fali Hrvatski orjentiranih intelektualaca i stranki. Mora bit još jača ta koalicija.

  • TamnaZvijezda 09.03.2014.

    Trebali bi se svi složiti, barem dok ne sruše ovu vladu, a onda ipak državu prepustiti "vladi nacionalnoga jedinstva". Da "bjeloglavi" ima imalo časti već bi zatražio "kriznu sjednicu", i zatražio da ova vlada ode. Svakim danom, s ovom vladom, bliže smo Ukrajinskom scenariju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare