Obavijesti

News

Komentari 22

Savez za Hrvatsku iza izbora za EP želi prijevremene izbore

Savez za Hrvatsku iza izbora za EP želi prijevremene izbore
1

Kada je nešto loše onda treba to loše da se mijenja. Neophodno je što prije promijeniti Milanovićevu Vladu i njegove nesposobne ministre, kaže Šišljagić

VIDEO

Poslije izbora za Europarlament, koji se održavaju u mjesecu svibnju, radi stanja u državi do kraja godine trebalo bi da se uz predsjedničke organiziraju i izvanredni parlamentarni izbori, rečeno je na današnjem predstavljanju Saveza za Hrvatsku u Vukovaru. Okupljanje u gradu heroju je zapravo početak izborne predkampanje koja će završiti u Zagrebu.

– Percepcija građana, i to opravdana, je da je politika loša kao i da su političari ogrezli u kriminal. Mi želimo pokazati da nisu svi političari isti, rekao je predsjednik HDSSB-a i koordinator Saveza Vladimir Šišljagić

Komentirajući trenutno stanje u Hrvatskoj Šišljagić je rekao da je situacija iz dana u dan sve lošija, da mladi odlaze, Vlada vrši razne eksperimente pri čemu državu odlikuje velika zaduženost, centraliziranost, visoki porezi i maksimalna ovisnost o uvozu.

– Kada je nešto loše onda treba to loše da se mijenja. Neophodno je što prije promijeniti Vladu premijera Zorana Milanovića i njegove nesposobne ministre jer svaki novi dan ove Vlade znači sve lošije stanje Hrvatske i hrvatskih građana, istakao je Šišljagić. 

Osvrnuo se i na stanje u Vukovaru rekavši da su ratne rane još uvijek svježe i da ne treba nametati dvojezičnost.

Borković: Savez nudi pravnu državu kakva Hrvatska danas nije

Okupljenima se obratio i predsjednik Autohtone Hrvatske seljačke stranke Branko Borković koji je rekao da je jedna od točaka Saveza i revizija svih zakona koji su doneseni na štetu hrvatskih građana. Kazao je i da Savez nudi mir, zakonitost, sigurna radna mjesta kao i pravnu državu kakva Hrvatska danas nije.

– Da je Hrvatska pravna država donedavni glavni državni odvjetnik bi odmah po izlasku iz sabornice bio uhićen, istakao je Borković. 

Srb: Savez je osnovan radi vapaja građana

Jedna od članica Saveza je i HSP čiji je predsjednik Danijel Srb rekao da je Savez osnovan radi vapaja građana jer današnje političke elite ne uspijevaju osigurati bolji i kvalitetniji život. Da je situacija loša smatra da je najbolji pokazatelj sve veći broj mladih osoba koje napuštaju Hrvatsku i odlaze ne samo u zemlje EU nego i na druge kontinente.

– Do sada smo na čelu Hrvatske imali one koji su mahali zastavama i kroz domoljublje pljačkali državu i ove koji ne žele Hrvatsku. To moramo promijeniti, poručio je Srb. 

Među stranačkim liderima Saveza bio je i predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić koji smatra da je osnivanje Saveza bilo neophodno radi potrebe da se mijenja hrvatska politička scena. Mišljenja je da sa osnivanjem Saveza više ništa u Hrvatskoj neće biti isto. 

Kujundžić traži prijevremene izbore u studenom

I on smatra da su izvanredni parlamentarni izbori potrebni Hrvatskoj i da bi se oni trebali održati u studenom zajedno sa predsjedničkim izborima.

– Mirnim i demokratskim putem tada će Hrvatska dobiti drugog predsjednika koji će biti domoljub ali i drugu Vladu koja će znati čuvati interese hrvatskog naroda i koja će biti drugačija od dosadašnjih vlada koje su nas uništavale, rekao je Kujundžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...