To je to što me zanima!

Savjetnik Zelenskog rekao je da su rusku raketu srušili Ukrajinci. Dao je otkaz: 'Pogriješio sam'

Oleksij Arestovič će podnijeti ostavku nakon skandalozne izjave da je ruski projektil pogodio neboder u Dnjipru nakon što su ga srušile ukrajinske snage protiv protuzračne obrane
Vidi originalni članak

Savjetnik Ureda predsjednika Ukrajine Oleksij Arestovič napisao je na Facebooku da podnosi ostavku nakon velike pogreške.

- Dao sam otkaz. Želim pokazati primjer civiliziranog ponašanja: temeljna greška, dakle, podnosim ostavku - piše on.

Što se ustvari dogodilo i zašto savjetnik Zelenskog daje ostavku? Nakon što je ruski projektil pogodio višekatnicu u Dnjipru, usmrtivši 44 civila, uključujući djecu, Arestovič je komentirao incident rekavši da su projektil oborile ukrajinske snage protuzračne obrane, nakon čega su pali na stambenu zgradu.  Arestovičeve riječi prenijela je ruska propaganda i dužnosnici. Nakon negodovanja javnosti morao se ispričati Ukrajincima i žrtvama. Zasad nije poznato je li ured predsjednika udovoljio njegovoj izjavi.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Maxitron 18.01.2023.

    Zbog objektivnih okolnosti i dalje obnaša dužnost ,no ipak nekaj mi ni jasno?? Za vreme rata kod nas oglašavanje su uzbune i ljudi su se sklanjali u skloništa a sad izgleda da to tam baš nikog briga nije??!!!? Jel to moguće ili opet laprdaju bez veze o nekakvom žrtvama??? Teško za povjerovati.

  • marin.jagodic 17.01.2023.

    čovjek - zabunom - rekao istinu, pa mora snositi posljedice.😁

  • GrimReaperAlphax007 17.01.2023.

    Normalno da je glupost,da je projektil pogođen eksplodirao bi u zraku i samo bi krhotine pale na zemlju,čak i da su neke pogodile zgradu šteta bi bila minimalna ili samo kozmetička.Na slikama se jasno vide posljedice direktnog pogodka i zgrada je skoro totalno devastirana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare