To je to što me zanima!

Schumacher od Bosne na godišnji ide s Formulom 1

Mišo Kuzmanović izradio je sam bolid s motorom Golfa. Na bolidu je Mišo radio gotovo tri godine. Ugradio je i zračne jastuke, hidrauliku, te zvučnike
Vidi originalni članak

Unikat, ručno izrađena kopija Formule 1, poput pravog crvenog Ferrarijeva bolida, ovih dana porečkim ulicama plijeni pozornost brojnih turista i mještana. Zaljubljenik u Formulu 1, Mišo Kuzmanović (44), poduzetnik iz Prnjavora u Bosni i Hercegovini, kaže kako se njegov bolid, koji je ručno stvarao pune tri godine, razlikuje od pravog samo po tome što ima sjedište više, ugrađena svjetla i slabiji Volkswagenov motor sa samo 150-ak konja. Vozilo je, pojašnjava njegov ponosni vlasnik odjeven u kombinezon poput  Michaela Schumachera, zadovoljilo sve ateste. Tu su zračni jastuci, hidraulika za podešenja visine, a ugrađenih zvučnika ne bi se postidio ni bilo koji diskoklub.
- Ovaj bolid je jedan jedini na svijetu. Unikat. Gotovo da nema vozača i prolaznika koji me ne moli da se zaustavim kako bi ga pogledali i slikali - priča Mišo dodavši kako se na putu za Istru zaposlenik na naplatnim kućicama Lučko doslovce križao rekavši mu kako u 25 godina rada takvo nešto nije vidio.  Na nosu svojeg ljubimca Mišo je otisnuo sve njegove karakteristike zamolivši promatrače da se ne naslanjaju, ne dodiruju i ne ulaze u crvenu “zvijer” na kotačima.
Trogodišnja priča stvaranja unikatne kopije crvenog Ferrarijeva bolida Mišu je, kako kaže, stajala stotinjak tisuća eura. Iako ga kupci salijeću svaki dan ne pitajući za cijenu, “Schumacher od Bosne” kaže kako njegov bolid nema cijenu.

MOĆNI BOLID
250 km/h - maksimalna je brzina crvenog bolida iz Prnjavora
100.000 eura - uložio je Kuzmanović kako bi napravio Formula 1
150 KS - u bolid je ugradio motor iz Volkswgena

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Izzy90 09.08.2013.

    Nije covjek napravio ni auto ni formulu 1, nego rekvizit za riječki karneval! Vidimo se u 2. mjesecu na Pariz-Bakar reliju. Pozdrav iz Pazina

  • formula 26.05.2011.

    motor nije od GOLFA ! podatci nisu svi tacni ! ali bitno je da je to Miso napravio svojim rukama a koliko je ulozio novca zar je to toliko bitno za nekog ko nije nista pomogao oko izgradnje !? koliko je bitno da je istrajao i napravio sta je zelio ! oni koji su ljubomorni neka sami naprave nesto bolje ,savrsenije ..... zasto smo mi ljudi zavidni jedni drugima ,zasto se ne bi radovali tudim uspjesima pa bilo koji bili !!! pozdrav za pozitivne komentare ali i one negativne ! svako ima pravo da razmislja i komentira kako misli da je pravilno !

  • rođin rođo1 15.08.2009.

    nemanja je iz republike na papiru ,a čiju putovnicu ima hahaha onu sa ljiljanima hrvatskog kralja hebiga........glede izuma kapa do poda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare