To je to što me zanima!

SDP je odbio Laburiste: Ustavi se ne mijenjaju kao kravate

Laburist Dragutin Lesar podsjetio je vladajuće da su se 2010. zauzimali za 5 posto birača potrebnih za raspisivanje referenduma, što daje upravo 200 tisuća birača
Vidi originalni članak

SDP-ova većina nije podržala prijedlog Hrvatskih laburista za promjenom Ustava u dijelu zakonske regulative o referendumu te je jednoglasno prihvaćeno da se odluka o tome odgodi dok se ne provede tematska sjednica, piše HRT. Prijedlogom se želi uvesti da umjesto 10 posto biračkog tijela za raspisivanje referenduma bude potrebno 200.000 glasova birača. Odgodu odlučivanja o tom prijedlogu je predložio zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, no odgodi je prethodila žustra rasprava. 

- Ustavi se ne mijenjaju kao kravate, za to moraju postojati ozbiljne pretpostavke - rekao je SDP-ov Nenad Stazić i dodao kako je broj od 10 posto biračkog tijela 'dohvatljiva brojka' što je pokazalo i 700.000 potpisa za referendum o izmjeni Zakona o radu. Predsjednik Odbora za Ustav, SDP-ovac Peđa Grbin kazao je kako je 200.000 birača premalo za raspisivanje referenduma jer 'volja naroda po tom pitanju mora biti jasnija i nedvojbenija''. 

Laburist Dragutin Lesar podsjetio je vladajuće da su se 2010., kada se mijenjao Ustav za potrebe referenduma o ulasku u EU, zauzimali za 5 posto birača potrebnih za raspisivanje referenduma, što daje upravo 200 tisuća birača koliko ih predlažu Laburisti. 

Nakon prihvaćanja odgode Grbin se na zahtjev Lesara obvezao tematsku sjednicu sazvati u sljedeća dva do tri tjedna. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • tepih_1 22.11.2012.

    a kako se ustav mijenjao za referendum o eu? specijalno za tu priliku se ukinuo obavezan izlazak 50% građana

  • MALA RAJA 20.11.2012.

    kao kravate ne..ali kako vama paše DA..BANDO !!!!

  • PatakVak 20.11.2012.

    najgore je kad netko sam sebi sere u usta!!!!da,da,i to je moguće!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare