To je to što me zanima!

SDP mijenja Zakon o izboru predsjednika: Nije zbog panike

Prijedlog izmjena sadržava i odluku o glasovanju dijaspore isključivo u konzularnim predstavništvima, što snižava broj mjesta na kojima dijaspora može glasovati
Vidi originalni članak

Na dnevni red Sabora uvršten je u petak između ostalog Prijedlog izmjena Zakona o izboru predsjednika koje predlaže SDP. Prijedlog da se zakon mijenja u izbornoj godini i to tri mjeseca prije predsjedničkih izbora iznenadila je Davorina Mlakara (HDZ) koji se tome usprotivio.

- Vjerojatno zbog nervoze koja vlada na Pantovčaku nudite izmjene izbornog zakona za izbor predsjednika. To je sramotan Prijedlog i možda je pametno da ga danas povučete - rekao je Mlakar.

No, vladajući ga nisu poslušali. Igor Dragovan (SDP) napomenuo je da je riječ o tehničkim izmjenama.

- Mislim da biste mediji trebali biti najviše zainteresirani za ovo što smo uputili u proceduru. To je jedini zakon koji još uvijek izbornu šutnju drži do 24 sata navečer, a ne do zatvaranja birališta. Smatrali smo da je interes javnosti i građana da bi to trebalo biti u skladu sa svim ostalim zakonima - obrazložio je.

Odbio je tumačenja da su ove izmjene rezultat straha na Pantovčaku.

- Nema nikakve panike. Duboko sam uvjeren da predsjednik Josipović ima veliku prednost i da će je pokazati na izborima - zaključio je Dragovan.

Prijedlog izmjena sadržava i odluku o glasovanju dijaspore isključivo u konzularnim predstavništvima, što značajno snižava broj mjesta na kojima dijaspora može glasovati.


Idi na 24sata

Komentari 103

  • deda62 27.09.2014.

    zabranit će galsovanje Hrvatima u dijaspori ali zato će organizirati autobuse da iz Srbije dovoze svoje glasače.

  • IvanaBradvić 27.09.2014.

    Prvo pusi sam... onda pusi s drugovima... onda pusi drug drugu jer drugarice nema... pa ovo nema nigdje... Partija pazi na svoje...

  • liliana 27.09.2014.

    Kako jadno,neće im ni to pomoći ako je pameti u ovom narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare