To je to što me zanima!

SDP složan s Mostom: Neke općine i županije treba ukinuti

Ivan Kovačić iz Mosta kaže da su dosta stvari usuglasili na Iblerovom trgu, ali prije sastanka s HDZ-om koji je na rasporedu u 13 sati nije želio iznositi detalje
Vidi originalni članak

Završila je i druga runda razgovora SDP-a i Mosta na temu reorganizacije javne i lokalne samouprave. Ivan Kovačić iz Mosta kaže da su dosta stvari usuglasili, ali prije sastanka s HDZ-om koji je na rasporedu u 13 sati nije želio iznositi detalje.

- Nismo razgovarali o ukidanju određenih općina već o njihovoj reorganizaciji i smanjenju broja županija - rekao je Kovačić i dodao da nije bilo govora o smanjenu plaća saborskih zastupnika te da je o tome Božo Petrov govorio u kampanji.

Branko Grčić iz SDP-a pregovore je ocijenio kvalitetnima te da se razgovaralo o smanjenju broja lokalnih dužnosnika za 50 posto tj. ukidanju zamjenika uz iznimku onih koji dolaze iz kvote nacionalnih manjina.

- Složili smo se da županija i općina treba biti manje , a o kriterijima za ukidanje pojedinih razgovarat ćemo naknadno - kaže Grčić.

Bilo je riječi i o boljoj učinkovitosti javne uprave što podrazumijeva i racionalizaciju broja zaposlenih. Grčić tvrdi da to ne bi bilo drastično već onoliko koliko je potrebno da se ostvare uštede i pokrene nagrađivanje najboljih.

Ponovio je da SDP i Most imaju dosta zajedničkih stavova te da nema nijednog bitnog pitanja oko kojeg se ne može razgovarati.

Pregovarače je došao pozdraviti i premijer Zoran Milanović, ali na pregovorima nije bio.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • antijugoslavencina 20.11.2015.

    Jesmo li se za ovo borili? Žali Bože poginulih i branitelja , jesu li za ovo dali svoje živote? Da nam zemljom vladaju jugonostalgičari, udbaši i kvislinzi uz potporu jugo-medija? Da Vjernici, Domoljubi i svi kojima je Hrvatska u srcu, imaju manja prava od aboliranih chetnika? Da ih skupo plaćeni Amerikanac mora učiti kako će mahati zastavama države koju mrze i glumiti domoljube? Sad se tek vidi veličina Dr. Tudjmana koji se morao boriti protiv vanjskog i unutrašnjeg neprijatelja i na kraju je POBIJEDIO! Trećina Hrvata je povjerovala lažima psihopate Milanovića i dala mu glas da nastavi voditi zemlju u propast. Dok su boljševici sve pare dali Brownu da im lažima poboljša rejting, HDZ je pošteno platio dokazanim znalcima Nijemcima da izrade program gospodarskog oporavka i izvuku zemlju iz krize. Ovcama to nije važno, ovce ne pamte, ovce žale za “jugom” i zato nisu bolje ni zaslužile! Ali što ćemo sa one dvije trećine Hrvata koji nisu glasovali za crvene kmere? E ti i takvi će Vladati NEOVISNOM HRVATSKOM, milom ili silom !  BOG I HRVATI!

  • KALIMERO 20.11.2015.

    Ne vjerujem da će podržati SDP, jer bi to bila njihova izdaja svega što su narodu obečali, ako žele promjene onda će ih dobiti uz Domoljubnu koaliciju, prije nego uz SDP koji bi Istru prodao zbog 3 ručice, prevare naroda u svim pogledima, pa i ovom konverzijom kredita ... obečali, sve su provjerili, ne mogu banke ovo ono, a gle čuda situacija još gora ... Veliki močnici rasprodaju dionice, kupuju zlato i klade se u pad eura ... Što će tada biti?? Ovrhe se ubrzavaju, a cilj je da narod ostane bez doma i da naprave kaos. ima toga još ... iza 1.12. stanje u CG je vrlo upitno ... a Biden nam stiže ... pitam se zašto ;))

  • Gordana Firšt 20.11.2015.

    SDP + MOST uskoro MOŠT

Komentiraj...
Vidi sve komentare