To je to što me zanima!

Šef Al-Qa'ide podržao sirijske prosvjednike u prvom videu

Novi čelnik Al-Qa'ide, Ayman al-Zawahiri, prvi se put obratio javnosti putem video poruke. Autentičnost snimke, u kojoj podržava sirijske prosvjednike, nije potvrđena
Vidi originalni članak

Čelnik terorističke organizacije Al-Qa'ide, Ayman al-Zawahiri, prvi se put obratio javnosti putem video poruke. Snimka se prvi put pojavila u srijedu, a njena autentičnost još nije potvrđena, javlja CNN. 

Na snimci al-Zawahiri podržava sirijske prosvjednike protiv predsjednika Bashara al-Assada, kojega naziva "vođom kriminalnih bandi" i "zaštitnikom izdajica". 

- Bolje je da ne ulazite u savez s kolonijalističkim silama svijeta i novim križarima - rekao je al-Zawahiri obraćajući se "slobodnom sirijskom narodu i njegovim mudžahedinima". 

U sedmominutnom videu također je optužio Sjedinjene Američke Države da planiraju na al-Asadovo mjesto postaviti nekoga tko će štititi cionističke interese. Nije se osvrnuo na smrt Osame bin Ladena, niti na svoje preuzimanje čelništva Al-Qa'ide.

Al-Zawahiri je postao čelni čovjek Al-Qa'ide u lipnju ove godine, nakon ubojstva Osame bin Ladena. FBI trenutno nudi nagradu od 25 milijuna dolara za informaciju o njemu, isti iznos koji je bio ponuđen i za bin Ladena. 

U Siriji već mjesecima traju prosvjedi protiv predsjednika Bashara al-Assada, koji je na čelu te države već 11 godina. Prosvjednici traže demokratske promjene i slobode. U gušenju prosvjeda već je poginulo nekoliko stotina ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • -IVAN-_1 29.07.2011.

    Ayman Al Zawahiri i Muhamed Ali Osama Bin Laden oni su carevi.

  • berislae1 28.07.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • VINKOVCI_1 28.07.2011.

    Kod nas ne bi pomogla ni dva bin ladena...ova država ako ne ode u pm neće ni jedna, al što je najgore, opet će najebati sirotinja i radnik...

Komentiraj...
Vidi sve komentare