Obavijesti

News

Komentari 5

Šef Al-Qa'ide podržao sirijske prosvjednike u prvom videu

Šef Al-Qa'ide podržao sirijske prosvjednike u prvom videu
3

Novi čelnik Al-Qa'ide, Ayman al-Zawahiri, prvi se put obratio javnosti putem video poruke. Autentičnost snimke, u kojoj podržava sirijske prosvjednike, nije potvrđena

VIDEO

Čelnik terorističke organizacije Al-Qa'ide, Ayman al-Zawahiri, prvi se put obratio javnosti putem video poruke. Snimka se prvi put pojavila u srijedu, a njena autentičnost još nije potvrđena, javlja CNN. 

Na snimci al-Zawahiri podržava sirijske prosvjednike protiv predsjednika Bashara al-Assada, kojega naziva "vođom kriminalnih bandi" i "zaštitnikom izdajica". 

- Bolje je da ne ulazite u savez s kolonijalističkim silama svijeta i novim križarima - rekao je al-Zawahiri obraćajući se "slobodnom sirijskom narodu i njegovim mudžahedinima". 

U sedmominutnom videu također je optužio Sjedinjene Američke Države da planiraju na al-Asadovo mjesto postaviti nekoga tko će štititi cionističke interese. Nije se osvrnuo na smrt Osame bin Ladena, niti na svoje preuzimanje čelništva Al-Qa'ide.

Al-Zawahiri je postao čelni čovjek Al-Qa'ide u lipnju ove godine, nakon ubojstva Osame bin Ladena. FBI trenutno nudi nagradu od 25 milijuna dolara za informaciju o njemu, isti iznos koji je bio ponuđen i za bin Ladena. 

U Siriji već mjesecima traju prosvjedi protiv predsjednika Bashara al-Assada, koji je na čelu te države već 11 godina. Prosvjednici traže demokratske promjene i slobode. U gušenju prosvjeda već je poginulo nekoliko stotina ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.