To je to što me zanima!

Šef bolnice preko reda cijepio punca, punicu i svećenike: Beroš šalje inspekciju u Dubrovnik

Primili smo očitovanje ravnatelja te ćemo u dubrovačku bolnicu poslati inspekciju. O nalazima inspekcije obavijestit ćemo javnost, tvrde iz Ministarstva...
Vidi originalni članak

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić organizirao je cijepljenje preko reda svoje obitelji. Bolnica nije željela dati nikakve informacije pozivajući se na zaštitu podataka, ali je Ministarstvo zdravstva dostavilo Bekićevo očitovanje.

- Osim zaposlenika bolnice cijepljeno je i 36 pacijenata OB-a Dubrovnik na hemodijalizi te još 65 vanjskih osoba, među kojima su djelatnici MUP-a, stariji svećenici s komorbiditetima te kronični bolesnici koji su inače pacijenti Opće bolnice Dubrovnik. Cijepljena je moja supruga, koja je zdravstveni djelatnik Doma zdravlja (stomatolog), moji roditelji te punac i punica koji spadaju u ugrožene skupine, s obzirom na godine života i komorbiditete - napisao je Bekić Ministarstvu, prenosi Index

Nadalje je objasnio da su i on i supruga kao zdravstveni djelatnici izloženi riziku od oboljenja bolesti COVID-19. 

AFERA PREKOREDNI Više se ne zna tko se cijepi i tko to plaća: Kazne su i do 3 godine zatvora za cjepivo 'ispod pulta'

- Ja sam od početka epidemije praktički 24 sata u bolnici, obavljam poslove ravnatelja, koordinatora za COVID-19 te dežuram kao dežurni kirurg traumatolog, kao i po potrebi na tzv. COVID odjelu - piše Bekić.

- Inače, i moji roditelji i punac i punica čuvaju mojih četvero djece, od kojih je dvoje preboljelo COVID-19, a preostalo dvoje su povremeno u samoizolaciji - objasnio je ravnatelj bolnice Ministarstvu.

I Ministarstvo zdravstva je komentiralo slučaj za Dnevnik.hr.

- Primili smo očitovanje ravnatelja te ćemo u dubrovačku bolnicu poslati inspekciju. O nalazima inspekcije obavijestit ćemo javnost - kratko doznaju u Ministarstvu.   

Naknadno, ravnatelj Bekić je na pitanje novinara Dubrovačke televizije smatra li da je napravio nešto nepropisno izjavio: 'Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje'.

- Ne bih to nazvao cijepljenjem preko reda. U našoj bolnici, ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj je iznimno mali interes za cijepljenje općenito. Zanemariv broj djelatnika je bio zainteresiran, ispod 50 posto, oko 200 ljudi. Nismo znali kolika je to količina u bočicama na samom početku i svi zainteresirani mogli su se cijepiti. S obzirom na to da sam ja stalno u covid-zoni, jasno je da postoji mogućnost, s obzirom na to da imam četvero djece, da je dvoje imalo covid, a dvoje je povremeno u samoizolaciji te da bi šira obitelj koja se brine za djecu, s obzirom na dob i komorbiditete, sigurno letalno završila od covida. I jasno da smo im ponudili i da su dobili, kao i svi ostali - dodao je Bekić.

 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • ain stein 20.02.2021.

    Nije nista bilo preko reda , pa svi imaju plave knjizice......

  • intellectus 20.02.2021.

    Cijepljenje „preko reda“?! Velika diskusija se vodi o ovom, ovdje u A, to uopće nije problem, rješava se razumno i bez balkanskih podmetanja. Primjer moj suradnik nije rizik pacijent, ali se prijavio za cijepljenje jer ima jako puno kontakata sa kupcima i eto, cijepio se „preko reda“. Od njegove kućne liječnice je dobio telefonski poziv kako imaju dva cjepiva koja moraju uporabiti (dva interesenta nisu došla na termin), bi li on bio spreman za jedno? Pristao je pa je ponudio da se i njegova supruga cijepi što je bilo objeručke prihvaćeno! Već je sve obavljeno, oboje imaju i termin za drugo cijepljenje! Što je bilo sa onim koji nisu došli na cijepljenje ne znam, vrlo moguće da će morati platiti troškove cjepiva. Nitko ne diže frku niti pravi aferu, no politikantsko stvaranje afera je moguće samo na Balkanu. Afere su dio života, to "hrani gladni" narod i stvara potrebne uvjete za "boljitak", jadna svakodnevnica.

  • kormilar 20.02.2021.

    Beroševe inspekcije su bacanje prašine u oči hrvatskom narodu! Naime, njihov je zadatak da skinu odgovornost sa ministra Beroša i premjera Plenkovića!

Komentiraj...
Vidi sve komentare