News

Komentari 134

Šef bolnice preko reda cijepio punca, punicu i svećenike: Beroš šalje inspekciju u Dubrovnik

Šef bolnice preko reda cijepio punca, punicu i svećenike: Beroš šalje inspekciju u Dubrovnik

Primili smo očitovanje ravnatelja te ćemo u dubrovačku bolnicu poslati inspekciju. O nalazima inspekcije obavijestit ćemo javnost, tvrde iz Ministarstva...

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić organizirao je cijepljenje preko reda svoje obitelji. Bolnica nije željela dati nikakve informacije pozivajući se na zaštitu podataka, ali je Ministarstvo zdravstva dostavilo Bekićevo očitovanje.

- Osim zaposlenika bolnice cijepljeno je i 36 pacijenata OB-a Dubrovnik na hemodijalizi te još 65 vanjskih osoba, među kojima su djelatnici MUP-a, stariji svećenici s komorbiditetima te kronični bolesnici koji su inače pacijenti Opće bolnice Dubrovnik. Cijepljena je moja supruga, koja je zdravstveni djelatnik Doma zdravlja (stomatolog), moji roditelji te punac i punica koji spadaju u ugrožene skupine, s obzirom na godine života i komorbiditete - napisao je Bekić Ministarstvu, prenosi Index

Nadalje je objasnio da su i on i supruga kao zdravstveni djelatnici izloženi riziku od oboljenja bolesti COVID-19. 

- Ja sam od početka epidemije praktički 24 sata u bolnici, obavljam poslove ravnatelja, koordinatora za COVID-19 te dežuram kao dežurni kirurg traumatolog, kao i po potrebi na tzv. COVID odjelu - piše Bekić.

- Inače, i moji roditelji i punac i punica čuvaju mojih četvero djece, od kojih je dvoje preboljelo COVID-19, a preostalo dvoje su povremeno u samoizolaciji - objasnio je ravnatelj bolnice Ministarstvu.

I Ministarstvo zdravstva je komentiralo slučaj za Dnevnik.hr.

- Primili smo očitovanje ravnatelja te ćemo u dubrovačku bolnicu poslati inspekciju. O nalazima inspekcije obavijestit ćemo javnost - kratko doznaju u Ministarstvu.   

Naknadno, ravnatelj Bekić je na pitanje novinara Dubrovačke televizije smatra li da je napravio nešto nepropisno izjavio: 'Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje'.

- Ne bih to nazvao cijepljenjem preko reda. U našoj bolnici, ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj je iznimno mali interes za cijepljenje općenito. Zanemariv broj djelatnika je bio zainteresiran, ispod 50 posto, oko 200 ljudi. Nismo znali kolika je to količina u bočicama na samom početku i svi zainteresirani mogli su se cijepiti. S obzirom na to da sam ja stalno u covid-zoni, jasno je da postoji mogućnost, s obzirom na to da imam četvero djece, da je dvoje imalo covid, a dvoje je povremeno u samoizolaciji te da bi šira obitelj koja se brine za djecu, s obzirom na dob i komorbiditete, sigurno letalno završila od covida. I jasno da smo im ponudili i da su dobili, kao i svi ostali - dodao je Bekić.

 

Najčitaniji članci