To je to što me zanima!

Šef E.ON-a: Embargo na ruske energente podijelio bi Europu

Uvođenje trenutnog embarga bio bi bolan udarac za Njemačku i cijelu Europu. Takav bi potez mogao dovesti i do raskola u EU-u, upozorio je šef najvećeg njemačkog energetskog koncerna E.ON Leonard Birnbaum
Vidi originalni članak

Uvođenje trenutnog embarga na isporuku plina iz Rusije moglo bi dovesti do raskola u EU-u, rekao je u intervjuu za Handelsblatt šef najvećeg njemačkog energetskog koncerna E.ON Leonard Birnbaum.

MOGUĆ ŠOK NA TRŽIŠTU OPEC poručio Europskoj uniji: Ne možemo zamijeniti količine nafte, oprezno sa sankcijama

- Uvođenje trenutnog embarga bio bi bolan udarac za Njemačku i cijelu Europu. Neke zemlje u potpunosti ili u velikoj mjeri se oslanjaju na ruske energente, a takav bi potez mogao dovesti i do raskola u EU-u - rekao je Birnbaum.

PUSTILI STRATEŠKE REZERVE Barel nafte nakon više od tri tjedna pao ispod 100 dolara. Cijene goriva opet idu dolje?

- Mislim da bi to bilo pogrešno... Takav potez ne bi samo snažno pogodio Njemačku, Europa bi imala ogroman problem. Na primjer, Slovačka je potpuno ovisna o ruskom plinu, a zemlje poput Češke i Austrije većinu svog plina dobivaju iz Rusije. U mnogim drugim zemljama EU-a ruski plin ima značajan udio - upozorava šef E.ON-a.

VEĆI OTPIS OD PLANIRANOG Shell otpisuje 5 milijardi dolara imovine nakon odlaska iz Rusije

Prema njegovim riječima, o plinskim pitanjima treba razgovarati na paneuropskoj, a ne nacionalnoj razini.

- Ako mislimo da možemo opskrbljivati ​​Njemačku bez brige o drugim zemljama, onda će to dovesti do rascjepa u EU-u - rekao je Birnbaum.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 19.04.2022.

    Milijardu dolara SVAKI  DAN Putin ubere od EU za plin i naftu..  Orban mu je najvjerniji. Time se daje ohrabrenje za rat Putinu. A postoje alternativni pravci i moguće je  Rusima skresati prodaju. Ovako kad vide da im se  EU ne usudi  pružiti otpor,  gaze po Ukrajini. Znaju da će NATO biti samo "malo dublje biti zabrinut".  Primjer, Mađari za svoje i slovačke rafinerije gotovo isključivo koriste rusku naftu i to iz cijevi iz Rusije. I HR im daje svoju memorandumsku  naftu po cijeni  koju su si sami odredili.  I ne moraju svu  količinu ni platiti. A sve bi mogli kupiti preko Jadrana. No, biznis je ispred prolivene  ukrajinske krvi, kako je rekla češka ministrica obrane.

  • Usora1 19.04.2022.

    privrednici uporno upozoravaju politicare kuda vodi njihova poplava sankcija a oni slijepo slijede naputke amera. kad se bude placao ceh ovog sranja ostace samo eu, usa+uk ce se praviti blentavi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare