To je to što me zanima!

Šef Frontexa dao otkaz, optužili ga da nasilno vraća migrante...

Prošle je godine agencija EU-a za borbu protiv prijevara (OLAF) otvorila istragu o navodima o kršenjima ljudskih prava migranata od strane djelatnika Frontexa. Izvješće OLAF-a nije objavljeno
Vidi originalni članak

Ravnatelj europske granične agencije Frontex, Fabrice Leggeri stavio je svoj mandat na raspolaganje nakon optužbi da je Frontex loše postupao prema migrantima na vanjskim granicama EU-a.

PROBLEM NASILJA BANDI Švedska premijerka: Nismo uspjeli integrirati imigrante, imamo paralelna društva

Europska komisija u petak nije željela komentirati taj slučaj, dodajući da o tome raspravlja Upravno vijeće Frontexa koje će odlučiti o njegovoj ostavci.

Prošle je godine agencija EU-a za borbu protiv prijevara (OLAF) otvorila istragu o navodima o kršenjima ljudskih prava migranata od strane djelatnika Frontexa. Izvješće OLAF-a nije objavljeno.

NESREĆA Broj utopljenih migranta kod Tunisa popeo se na dvadeset

Francuz Fabrice Leggeri na čelu je Frontexa od 2015. godine. Djelovanje Frontexa počelo se pozornije pratiti nakon medijskih izvješća o nasilnom vraćanju izbjeglica iz Grčke u Tursku, u čemu se navodno sudjelovali djelatnici granične agencije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dadaizcentragrada 29.04.2022.

    Kome treba dati otkaz za kršenje ljudskih prava zbog "dobrovoljnog" prisilnog cijepljenja covid-19?

  • Suštinu u prvi plan 29.04.2022.

    U naslovu naznačiti da se radi o Talijanu. Da ne mislimo da je opet netko od naših nešto skrivio.

  • i.hun 29.04.2022.

    A da se vi dogovorite da li su nezakoniti prelasci granica EU dopušteni ili nisu? Čisto da ljudi znaju trebaju li ih pustiti ili  zaustaviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare