To je to što me zanima!

Šef humanitarne udruge trošio je novac iz dobrotvorne akcije: 'Jesam, na kurve, kocku i drogu'

Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio, rekao je šef udruge
Vidi originalni članak

Obitelj Sigur iz Glinske Poljane je, uz bolest s kojom se nosi, u potresu ostala i bez doma. U valu dobrote na njihov prag stigla je udruga iz Kaštela. 

- Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupit sredstva i da će nam pravit kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga - ispričala je Marija Sigur za emisiju Provjereno Nove TV. Nekoliko udruga iz Kaštela pomogli su im očistiti zatrpani bunar, riješiti pitanje vode, a napravljena je i procjena za obnovu kuće. 

Pokrenuli su humanitarnu akciju. No, iako je prema prvim procjenama trebalo biti skupljeno oko 200.000 kuna, unatoč dobrom odazivu skupljeno je oko 55.000 kuna. 

ANALIZA POTRESNE OBNOVE: 'Ljudi nisu motivirani da se prijave za obnovu, a predani zahtjevi se presporo obrađuju'

- Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koji su skupili - ispričao je Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštel. Humanitarnoj udruzi "Slavonsko srce" ostao je višak sredstava u jednoj humanitarnoj akciji, a prema zakonu, novac se mora prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istog tipa. 

No, umjesto transfera - šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika je taj novac potrošio. 

- Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio - rekao je za Provjereno i otkrio na što ih je potrošio: 

- Na kocku, drogu i kurve!

OTPIS I RAČUNA ZA STRUJU Vlada će pogođenima potresom najamninu za zamjenski objekt plaćati idućih godinu dana

Kaže kako je svjestan da je počinio kazneno djelo i spreman je odgovarati, a dodaje i kako je potrošio novac jer je bio frustriran. 

- Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući! - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 259

  • Ingrid13 17.06.2021.

    Na što stari liči.. Uzas...Kakav želudac kod tih "dama"

  • Usora1 17.06.2021.

    Kaki si, otislo sve na kurve…

  • Dalibor0704 17.06.2021.

    Baš kao i ja. Dobijem penziju, platim račune i hranu, a ostatak od 90 kn trošim na alkohol, drogu i kurve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare