To je to što me zanima!

Šef JVP-a Zaprešić: 'Češki turisti na biciklima zalutali, nisu znali da je ovo područje poplavljeno'

Barun je, između ostalog, napomenuo da nisu imali puno intervencija brojem, međutim bile su dugotrajne, trajale su satima
Vidi originalni članak

Područje Zaprešića je oko 19 sati zahvatio veliki pljusak. Posljednji pljusak nije prouzročio nove velike komplikacije. Željko Barun, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zaprešić  otkrio je za Novu TV da su imali puno intervencija.

- Nije to bilo puno intervencija brojem, no bile su dugotrajne, trajale su satima. Uništeni su vrtovi, nastalo je puno štete u ovoj poplavi- kazao je Barun.

STIŽE POMOĆ MORH: 150 hrvatskih vojnika pomoći će u obrani od poplava na području kod Koprivnice

Stradalo puno životinja

- Stradalo je i jako puno životinja koje u suradnji s Lovačkim društvom Zaprešić i s tvrtkama koje se bave time pokušavamo ukloniti, njihove strvine i nastradale životinje kako se ne bi pojavila neka nova ugroza, nekakva nova opasnost- dodao je.

- Prije nego ljudi dođu do svojih domaćinstava, bilo bi dobro to otkloniti i osigurati građanima nesmetan dotok do njihovih vikendica- objasnio je Barun.

'PRIRODA UZVRAĆA SVEMU' Najgore zabilježene poplave u Sloveniji ubile šestero ljudi, odnijele kuće i zakrčile sela

Područje je bilo na udaru prije 13 godina, a Barun navodi kako je tada problem predstavljala i rijeka Krapina koja je stisla s druge strane.

- Mi se nalazimo nedaleko mjesta gdje se Krapina ulijeva u rijeku Savu. Bilo je puno više problema, stradalo je više domaćinstava. Ova poplava je bila puno brža, kako je brzo došla, tako je i otišla- dodao je.

Češki turisti nisu znali što ih je snašlo

Bilo je, kaže, i bizarnih intervencija. 

- Turisti iz Češke su na proputovanju kroz Hrvatsku na biciklima. Navigacija ih je odvela u Vrbinu gdje se nalazi skela prema Samoboru. Na navigaciji je pisalo da je to most- navodi.

BILI SU POTHLAĐENI Policajci s vatrogascem spasili trojicu azilanata od utapanja kod Drenja Brdovečkog

- Oni su zalutali, ometala ih je voda, spašeni su, nije im se ništa dogodilo. Izgledalo je sve jako čudno, nisu znali tko smo mi, vidjeli su crveni auto u pozadini, ali mi smo bili u odorama i nisu nas uspjeli prepoznati, nisu znali što ih je snašlo, a na navigaciji nije pisalo da je poplavljeno područje- zaključio je Barun.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • TaličniTom 07.08.2023.

    El Česi! Nisu se utopili na moru pa su pokušali u ovdje.

  • Mortivoje 07.08.2023.

    Ajme. A jel ih nije obavijestilo smsom iz stožera za Uzbunjivanje građana? 😁Ccc. A toliki novac utukli u "Nemoj tamo da te ne poplavi. Ma sunce ti... diš? Vratse" 

  • 07.08.2023.

    q nisu znali, nego ih nije briga. Na godišnjem su.

Komentiraj...
Vidi sve komentare