To je to što me zanima!

Šef UN-a upozorava: Obiteljsko nasilje zastrašujuće je poraslo!

Izolacije i karantene nužne za suzbijanje Covida-19 no mogu biti i zamka. Mnoge žene i djevojčice najviše su ugrožene ondje gdje bi trebale biti najsigurnije. U vlastitim domovima, kaže Guterres
Vidi originalni članak

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres u nedjelju je u video poruci upozorio na 'zastrašujući globalni porast' obiteljskog nasilja u krizi koronavirusa i pozvao vlade da ulože veće napore da spriječe nasilje nad ženama. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Znamo da su izolacije i karantene nužne za suzbijanje Covida-19. No, one mogu biti zamka ženama s nasilnim partnerima - objavio je Guterres na Twitteru. 

- Mnoge žene i djevojčice najviše su ugrožene ondje gdje bi trebale biti najsigurnije. U vlastitim domovima.

U nekim zemljama udvostručio se broj žena koje zovu službe za podršku, zdravstveni djelatnici i policajci su preopterećeni i nema ih dovoljno, a lokalne skupine za podršku su 'paralizirane' nedostatkom financijskih sredstava, rekao je šef UN-a. 

Pozvao je vlade širom svijeta da osiguraju nastavak kaznenog progona nasilnika, uspostave krizne sustave u ljekarnama i trgovinama i proglase skloništa osnovnom uslugom. 

Zemlje poput Njemačke upozorile su da ograničenja kretanja u borbi protiv širenja koronavirusa prijete povećanju obiteljskog nasilja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 06.04.2020.

    Sorošev general govori na temelju nekog istraživanja ili se opet radi o procjenama? čim oni tvrde kako je silovana svaka treća žena to nema veza sa stvarnim životom. treba financirati sve te udruge i paralelna zakonodavstva. jebe se ovome za išamarane žene. kao i fondovi za glad u svijetu, 90% novca UN agencija potroši na plaće, seminare, kongrese, putovanja po svijetu.

  • 06.04.2020.

    Kad su ljudi ocajni sta ce prvo napraviti?Iskalit ce se na svojim "najmilijima? zato jer znaju da ce oni trpit takvo ponasanje.Lako je svoju obitelj maltretirati.Probajte to sa nekim izvan vase kuce i dobit cete nozem ili metkom u celo.Gade mi se svi koji vlastitu obitelj maltretiraju ignoriraju.Cijeli svijet je naopako.Necete vi jos dugo ovako prezivjet u to budite sigurni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare