To je to što me zanima!

Šef WHO-a: 'Europa je epicentar epidemije, ima više od 80 posto slučajeva majmunskih boginja'

Prvi slučaj majmunskih boginja je u Hrvatskoj zabilježen 23. lipnja, a simptomi te zaraze su groznica, bolovi u mišićima, glavobolja, osjećaj umora te karakterističan osip na koži koji asocira na vodene kozice
Vidi originalni članak

Dva mjeseca nakon izbijanja epidemije virusne bolesti, više od 6000 ljudi je zaraženo majmunskim boginjama. Odbor za hitna stanja Svjetske zdrastvene organizacije (WHO) je utvrdio da broj zaraženih ne ispunjava kriterije za deklaraciju hitne javnozdrastvene situacije. No šef WHO-a je svejedno zabrinut.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- I dalje sam zabrinut zbog razmjera i širenja virusa. Diljem svijeta sada je zabilježeno više od 6000 slučajeva u 58 zemalja - rekao je glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus te dodao da je Europa trenutni epicentar epidemije, bilježi više od 80 posto slučajeva u svijetu.

PRISUTNE U 58 ZEMALJA WHO će sazvati novi izvanredan sastanak o majmunskim boginjama: Zabrinuti smo...

- Broj slučajeva majmunskih boginja tako nastavlja rasti na globalnoj razini, a zabilježeni su i slučajevi u onim afričkim zemljama koje prethodno nisu bile zahvaćene virusom. Glavni je direktor WHO-a poručio da Organizacija pomno prati sve podatke te surađuje sa zemljama i proizvođačima cjepiva na koordinaciji dijeljenja cjepiva kojih je malo, piše CNN.

SAMO U ODREĐENIM SLUČAJEVIMA Majmunskim boginjama moguće se zaraziti i preko kontaminiranih površina

Prvi slučaj majmunskih boginja je u Hrvatskoj zabilježen 23. lipnja, a simptomi te zaraze su groznica, bolovi u mišićima, glavobolja, osjećaj umora te karakterističan osip na koži koji asocira na vodene kozice.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare