To je to što me zanima!

Šefica njemačke diplomacije o prosvjedima u Iranu: Teheran je na 'pogrešnoj strani povijesti'

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock oštro je kritizirala iransko vodstvo u jeku nasilnog gušenja prosvjeda u Iranu izazvanih smrću mlade žene u pritvoru
Vidi originalni članak

Svatko tko premlaćuje žene i djevojke na ulicama, otima ljude koji ne žele ništa osim slobodnog života, proizvoljno ih uhićuje, osuđuje na smrt, nalazi se na pogrešnoj strani povijesti, rekla je Baerbock za list Bild am Sonntag.

Baerbock je rekla da će Europska unija zabraniti ulazak odgovornima za gušenje prosvjeda i zamrznuti njihovu imovinu u bloku.

U Iranu se tjednima prosvjeduje zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini, koju je moralna policija u Teheranu privela zbog navodnog kršenja strogih državnih propisa o odijevanju žena.

SOLIDARNA GLUMICA Tihana Lazović odrezala kosu u znak podrške ženama u Iranu

Nije jasan točan uzrok smrti mlade Iranke. Kritičari krive policijsku brutalnost za njezinu smrt, dok vlasti inzistiraju da je umrla od srčanog zastoja.

Od njezine smrti prosvjeduje se u Iranu i u svijetu protiv iranskih vlasti i strogih pravila odijevanja. Prosvjedi postaju sve žešći kako ulaze u četvrti tjedan, a promatrači svjedoče sve većem građanskom neposluhu.

SUKOBI S POLICIJOM Iranci i dalje prosvjeduju diljem zemlje zbog smrti Mahse Amini

Sigurnosne snage nasilno guše prosvjede, više je ubijenih i ozlijeđenih.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Miške 10.10.2022.

    Vatrena ministrica

  • Usora1 09.10.2022.

    Jes vala, bar 110% u krivu, ali bogme i njemacka vlada dobroh 75% (moje osobne procjene). Kad vam zimus narod zakuca u urede shvatit ce te, bar se nadam….

  • BROKRO 09.10.2022.

    Mama Teresa! u Njemackoj ljudi pocinju gubit posao i svoje Domove zbog zelene politike koju ona vodi skupa sa Schulzom a tura nos u tude zemlje , bolje da se okrene nutarnjoj politici i brine o svom narodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare