To je to što me zanima!

Seizmolog Kuk: Markuševačko područje je opet aktivno. Par tjedana imamo sitne potresiće

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je kako već par tjedana imamo sitne potrese na markuševečkom epicentralnom području koje je opet aktivno
Vidi originalni članak

Novi potres osjetio se u Zagrebu, tutnjava i grmljavina oko 12, 33 sat no seizmolog Krešimir Kuk poručuje kako nema razloga za brigu i strah. 

DOBRO SE ZATRESLO Seizmolog Kuk o potresima koji su uzdrmali Zagreb i okolicu: Par tjedana imamo 'potresiće'

- Epicentar zadnjeg potresića u 12, 33 sati je bio kod Medvednice, blizu Gornje Bistre magnitude 1.8 Richtera i pripada seriji potresa na markuševečkom epicentralnom području koje je opet aktivno posljednjih tjedana - objasnio nam je Kuk.

Podrhtavanje tla malo prije 2 sata ujutro osjetilo se kod Markuševca i uznemirilo brojne građane Zagreba i okolice. Iz Seizmološke službe izvijestili su kako je prvi potres bio u 1.55 sati, magnitude 1,9 Richtera. Tri minute kasnije uslijedio je još jedan potres, magnitude 2,8 Richtera.

KOD STOCA Potres od 3,1 nedaleko Mostara: 'Probudio me, dobro je zatreslo'

-  Već par tjedana mi imamo sitne potresiće na području Zagreba, slabiju aktivnost koja neko vrijeme nije postojala. Više od toga se ne može reći. Noćas je bilo više slabijih, ali ova dva su se jače osjetila na području grada. 2.8 magnitude, iako slabi potresi, dovoljno jaki da izazovu određenu uznemirenost, kao i to što se dogodio u noći - objasnio nam je Kuk koji s kolegama prati aktivnost.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • strmi007 08.03.2024.

    Događa se!

  • adrian37 08.03.2024.

    Jos jedan dokaz koliko smo u zivom pesku - nikad ne znamo sto nas ceka. Nadam se da su ljudi tamo sigurni i spremni, jer kao da smo video igrica gotova za prostor velike bura. Cuvajte se, ljudi.

  • mir u remetincu 07.03.2024.

    nema veze,ionako je sve trulo u drzavi. potreban je reset

Komentiraj...
Vidi sve komentare