To je to što me zanima!

Šeks: Glasovanje će trajati vjerojatno više dana u BiH

Šeks je kazao kako Hrvati u BiH imaju zajamčeno pravo glasovanja, mogu istaknuti svoje kandidate te će ih najvjerojatnije zastupati tri člana Sabora
Vidi originalni članak

Vladimir Šeks potpredsjednik Sabora, na znanstvenom skupu 'Ustavne promjene Republike Hrvatske i Europska unija' u subotu na Pravnom fakultetu u Splitu, izjavio je kako su nacionalni interesi Hrvatske i hrvatskog naroda u BiH zaštićeni. Imaju zajamčeno pravo glasovanja, mogu istaknuti svoje kandidate te će ih najvjerojatnije zastupati tri člana Hrvatskog sabora.
- Ovo je kompromis postignut na temelju dogovora i puno pregovora. SDP, HNS i IDS tražili su da državljani koji nemaju prebivalište u RH mogu glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Glasovanje će trajati vjerojatno više dana. Bitno je da ovom promjenom Ustava Hrvatska može završiti pregovore i ući u Europsku uniju. Hrvati u BiH imat će veću sigurnost i bolju budućnost ulaskom RH u EU - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • user_27152 22.05.2010.

    uopće nebitno kad imaju pravo na samo tri zastupnika u saboru

  • wwww 22.05.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • The Prophet 22.05.2010.

    Ako su švabe mogli reč \"Turci,ajmo kapija!\" Ili francuzi : \"Mi ne želimo ninje po ulicama!\" Šta bi mi trebali onda reč???

Komentiraj...
Vidi sve komentare