To je to što me zanima!

'Seksa je uvijek bilo!': Istarske vruće igrice i mućke iza Učke...

SKUPLJALI IH TRI GODINE: Istarski muzeji u tri su godine prikupili 450 erotskih predmeta.”Gajbu i tić” organizirali su Povijesni i pomorski muzej Istre, Arheološki muzej Istre te Koordinacija istarskih muzeja
Vidi originalni članak

Seksa je uvijek bilo, jer da nije, ne bi bilo ni nas. Izložba o seksualnosti Istre od prapovijesti do danas izazvala je veliki interes Puljana, a do sada ju je posjetilo oko 8000 ljudi, rekao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja iz Pule.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izložba nosi zanimljiv naziv “Gajba i tić - Pokriveno i raskrito u seksualnosti”, a otvorena je u pulskom muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca. ”Gajbu i tić” organizirali su Povijesni i pomorski muzej Istre, Arheološki muzej Istre te Koordinacija istarskih muzeja. Gajba i tić su metafore za ženski i muški spolni organ te ih nalazimo u poznatim narodnim pjesmama s erotskim sadržajima.

- Osim falusnih predmeta iz rimskog doba, kreveta s muškarcem i ženom pod plahtama, užeta s obješenim bijelim donjim rubljem i brojnih umjetničkih slika, na izložbi se može pogledati oko 450 predmeta - govori Komšo. Na primjeru Istre se prvi put u Hrvatskoj prikazuju svi aspekti intrigantne teme.

POGLEDAJTE GALERIJU:

- Govorilo se da se muškarac i žena mogu posvađati, ali u krevetu sve svađe prestanu. Naš ponos i naš sram, sreća i tuga. Vatra koja pali i grije. Dizajner izložbe je Mauricio Ferlin, a kustosice su Tajana Ujčić i Katarina Marić - kaže Komšo. Izložba tematizira muškost i ženstvenost, otvorenost i zatvorenost Istre, eros i erotičnost viđene s muške i ženske strane.

- Nije bilo lako odabrati i posložiti sve te predmete, a sam je postav bio uvjetovan prostorom Svetih srca - rekao je Ferlin. 
 

Idi na 24sata

Komentari 138

  • Sigourney 09.02.2018.

    Žene su ženstvene ,muškarci su pravi muškarci ...nekad bilo sad se spominjalo

  • Cipelcug 09.02.2018.

    Nakon posjete muzeja malo poraditi na demografskoj obnovi.

  • _Varešak_ 09.02.2018.

    Sex pokreće svijet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare