To je to što me zanima!

Seksizam u tramvaju: 'Pijane žene spavaju s nepoznatima...'

Na plakatu stoji i kako alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih povećava spolnu želju, ali smanjuje spolnu moć i erekciju
Vidi originalni članak

Društvenim mrežama od jutros se širi fotografija koja, prema svemu sudeći, snimljena u tramvaju ZET-a. Na fotografiji je plakat koji bi trebao educirati o štetnosti alkohola no u njemu se krije seksistička poruka čiji sažetak bi glasio otprilike da pijani muškarci imaju smanjenu spolnu moć i erekciju dok pijane žene "spavaju s kim stignu". 

Na plakatu stoji kako alkohol loše utječe na spolni život i reprodukciju muškaraca te kod njih povećava spolnu želju, ali smanjuje spolnu moć i erekciju. To kod njih, dodaje se na plakatu, rezultira manjkom samopouzdanja.

Kada je riječ o ženama, stvari su nešto drukčije. Na plakatu piše da alkohol kod žena "dovodi do neopreznog upuštanja u spolne odnose s nepoznatim osobama". 

Piše i da alkohol može izazvari poremećaje u menstrualnom ciklusu, ali i - trudnoću.

Kako piše Telegram, u ZET-u u su potvrdili da se ti plakati nalaze u njihovim tramvajima, ali na pitanje zašto su oni tamo, kažu kako “to moramo pitati tvrtku B1 koja je zakupila prostor i postavlja plakate u tramvajima”. 

U toj tvrtki pak kažu kako je riječ o edukativnoj kampanji i da je plakate naručio Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba. 

Novinari su poslali i pitanje pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo, gospodinu Vjekoslavu Jeleču, no njegov odgovor još se čeka.

Idi na 24sata

Komentari 250

  • nefertiti2020 05.01.2019.

    vi "aktivistice" ste u najmanju ruku smiješne ...kakvi seksizam ....šta -prepoznale ste se, možda, u ovome ili Žensko sam i ne vidim ništa loše u napisu ...živa istina kako se većina ponaša u pijanom staju ..........Pa zabogadagoga, mogli su se sad svi muški dignit na noge , da je plakat uperen seksistički protiv njih -pa njih se ovde "okarakteriziralo" da su spolno nemoćni kad su pijani.. uh, pa nje to lako reć-ej ne mogu, ženo ; ) ......U čemu je razlika !?!?-....šta se užgale toliko ....

  • x00x 04.01.2019.

    a nije problem kaj pise da se frajerima ostaje mali piso

  • Lutko, pošto je pašteta? 04.01.2019.

    neka napišu smao da i muškarci vole biti dr*lje pa će biti sve ok i ravnopravno

Komentiraj...
Vidi sve komentare