To je to što me zanima!

Seksualno nasilje na Akademiji: Suspendirali dva zaposlenika, jedan htio silovati studenticu?!

Novi dekan zagrebačkog ADU-a, gdje je stiglo tridesetak prijava za seksualno uznemiravanja od strane profesora, suspendirao je dvoje zaposlenika zbog seksualnog nasilja nad studenticama.
Vidi originalni članak

Nakon što je u siječnju 2021. godine stiglo 27 prijava za seksualno uznemiravanje studentica i studenata i udaljen jedan profesor s nastave, novi dekan Akademije dramske umjetnosti, Davor Švaić suspendirao je još dva djelatnika. 

ČEKA DA SE RIJEŠI SLUČAJ Boras o uznemiravanju na Sveučilištu: 'Možda ću sutra ili prekosutra reagirati na to'

- Sa žaljenjem Vas mogu informirati kako je naše Povjerenstvo za provođenje unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova te povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja u tekućoj akademskoj godini zaprimilo dvije nove prijave. Prema preporukama Povjerenstva u oba sam slučaja donio odluke o privremenom prestanku obavljanja dijela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramske umjetnosti - rekao je za srednja.hr. 

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od suspendiranih je pokušao silovati studenticu. 

ON JE OPTUŽBE DEMANTIRAO Seksualno uznemiravanje na Filozofskom: Povjerenstvo donijelo odluke protiv profesora

Sve vezano uz ove slučajeve proslijeđeno je nadležnim institucijama, policiji i DORH-u. 

U SIJEČNJU UDALJEN S RADNOG MJESTA Za seksualno uznemiravanje ga prijavilo 12 studentica, dobio je otkaz s Veterinarskog fakulteta

Podsjetimo, za vrijeme bivše dekanice Franke Perković, na ADU je osnovana platforma 'Nismo tražile' preko koje su studenti mogli bez straha prijaviti seksualno i ostalo nasilje. 

Idi na 24sata