To je to što me zanima!

Sekunde do katastrofe: Vozač iz cisterne bori se za život u Rijeci

Sa mnom u autu bilo je dvoje djece i odvezla sam se dalje u slučaju eksplozije. Bili smo kraj benzinske, a gorivo je špricalo na sve strane. Dijete mi je samo reklo kako striček nema ruku, kaže svjedokinja
Vidi originalni članak

Vozila sam prema Rijeci u ponedjeljak kad sam ispred sebe vidjela bljesak i bijelu prašinu, kao da sam ušla u oblak. Nagazila sam kočnicu da ne podletim pod cisternu.

Ispričala nam je te jezive trenutke od ponedjeljka svjedokinja nesreće u kojoj je stradao vozač (28) cisterne koji je vozio 30.000 litara eurodizela. Iz nepoznatog razloga izgubio je kontrolu na autocesti A6 kraj Petrolove benzinske pumpe u Cerniku kraj Rijeke. Probio je dvije zaštitne ograde, prešao u suprotni trak, zarotirao se kao da je vozio prema Zagrebu i prevrnuo na bok. Od siline udara vozač je ispao iz kamiona.

- Sa mnom u autu bilo je dvoje djece i odvezla sam se malo dalje u slučaju moguće eksplozije. Bili smo kraj benzinske, a gorivo je špricalo na sve strane. Dijete mi je samo reklo kako striček nema ruku - prepričala je vozačica koja je nazvala 112.

Rekla im je da odmah pošalju sve službe, da spase vozača i spriječe katastrofu. Muškarac je u tim trenucima bio na cesti naslonjen na ostatke kamiona. Imao je brojne vidljive prijelome.

- Kabina je bila zgnječena kao ploča - kazala je vozačica koja zbog svega nije mogla nastaviti putovanje.

IZ KAMIONA CURILO GORIVO Detalji užasa kod Rijeke: Vozač ispao iz cisterne, ostao bez ruke

Hitna je 28-godišnjaka s po život opasnim ozljedama prevezla u KBC Rijeka gdje se nalazi na intenzivnoj njezi. Iako su svjedoci izjavili kako je nesretnik pri prevrtanju cisterne izgubio ruku, liječnici nisu htjeli iznositi takve detalje u javnost.

- Pacijent je zadobio teške ozlijede ekstremiteta i u teškom je stanju, iako mrvicu stabilnije nego jučer - kratko doznajemo iz riječke bolnice.

S curenjem goriva borili su se vatrogasci JVP Rijeka, a dijelom su asistirali i vatrogasci Hrvatskih autocesta (ARZ). Prikupili su iscurilo gorivo do dolaska cisterne koja je pretočila ostatak. Iako je eurodizel slabije zapaljiv od benzina tj. benzinskih para, morali su paziti jer je motor kamiona bio vruć, a s jedne strane je iskrilo.

Zanimljivo je kako se na mjestu nesreće, u smjeru Rijeke, našao policijski presretač koji je zaustavio drugi kamion Mercedes stranih tablica. Kako tvrde iz PU primorsko-goranske, nije imao veze s prometnom nezgodom.

Promet se u potpunosti normalizirao nešto prije ponoći, a istraga nesreće se nastavlja.

Policija traži očevice 

PU primorsko goranska poziva očevice jučerašnje prometne nesreće na autocesti Rijeka- Zagreb kod Cernika, u kojoj je pri prevrtanju cisterne teško ozlijeđen vozač , da se jave na dole navedene kontakte.

Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica ove prometne nesreće, molimo očevice koji raspolažu s više informacija o istoj da se jave u Postaju prometne policije Rijeka na broj telefona: 051/430-655,  osobno na adresi Ciottina 25, Rijeka ili na e-mail: pprp.rijeka@mup.hr.

Informacije se mogu dostaviti i anonimno, a građanima unaprijed zahvaljujemo na pomoći.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Sislo 26.08.2020.

    valjda vidio presretača, uplašio se, stisnuo naglo kočnicu, zanijelo ga, iza velik teret, nizbrdo, vozilo van kontrole, i u sekundi katastrofa!? a šta kažu gospoda presretača?

  • Vito1 26.08.2020.

    Zanimljivo je da u šest slika objalvjenih uz jedan od članaka na cesti ne vidimo drugi kamion niti neko drugo vozilo. Samo vozila zaustavljena iza nesreće. Zašto??? Kakav je to fotorepotrer koji ne pokriva" cijelo mjesto nesreće, a ima širokokutni objektiv???

  • Vito1 26.08.2020.

    Praksa u riječkoj bolnici - operiraj slijepo crijevo odrežu ti nogu. Preživi prometnu nesreću odrežu ti ruke. Dobra neka bolnica, valjda ju zato i obnalvjaju na državni trošak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare