Obavijesti

News

Komentari 68

Sekunde do katastrofe: Vozač iz cisterne bori se za život u Rijeci

Sekunde do katastrofe: Vozač iz cisterne bori se za život u Rijeci
5

Sa mnom u autu bilo je dvoje djece i odvezla sam se dalje u slučaju eksplozije. Bili smo kraj benzinske, a gorivo je špricalo na sve strane. Dijete mi je samo reklo kako striček nema ruku, kaže svjedokinja

VIDEO

Vozila sam prema Rijeci u ponedjeljak kad sam ispred sebe vidjela bljesak i bijelu prašinu, kao da sam ušla u oblak. Nagazila sam kočnicu da ne podletim pod cisternu.

Ispričala nam je te jezive trenutke od ponedjeljka svjedokinja nesreće u kojoj je stradao vozač (28) cisterne koji je vozio 30.000 litara eurodizela. Iz nepoznatog razloga izgubio je kontrolu na autocesti A6 kraj Petrolove benzinske pumpe u Cerniku kraj Rijeke. Probio je dvije zaštitne ograde, prešao u suprotni trak, zarotirao se kao da je vozio prema Zagrebu i prevrnuo na bok. Od siline udara vozač je ispao iz kamiona.

Prevrnula se cisterna iz koje se izlilo gorivo na autocesti nedaleko Rijeke

- Sa mnom u autu bilo je dvoje djece i odvezla sam se malo dalje u slučaju moguće eksplozije. Bili smo kraj benzinske, a gorivo je špricalo na sve strane. Dijete mi je samo reklo kako striček nema ruku - prepričala je vozačica koja je nazvala 112.

Rekla im je da odmah pošalju sve službe, da spase vozača i spriječe katastrofu. Muškarac je u tim trenucima bio na cesti naslonjen na ostatke kamiona. Imao je brojne vidljive prijelome.

- Kabina je bila zgnječena kao ploča - kazala je vozačica koja zbog svega nije mogla nastaviti putovanje.

Detalji užasa kod Rijeke: Vozač ispao iz cisterne, ostao bez ruke
Detalji užasa kod Rijeke: Vozač ispao iz cisterne, ostao bez ruke

Hitna je 28-godišnjaka s po život opasnim ozljedama prevezla u KBC Rijeka gdje se nalazi na intenzivnoj njezi. Iako su svjedoci izjavili kako je nesretnik pri prevrtanju cisterne izgubio ruku, liječnici nisu htjeli iznositi takve detalje u javnost.

- Pacijent je zadobio teške ozlijede ekstremiteta i u teškom je stanju, iako mrvicu stabilnije nego jučer - kratko doznajemo iz riječke bolnice.

Prevrnula se cisterna iz koje se izlilo gorivo na autocesti nedaleko Rijeke

S curenjem goriva borili su se vatrogasci JVP Rijeka, a dijelom su asistirali i vatrogasci Hrvatskih autocesta (ARZ). Prikupili su iscurilo gorivo do dolaska cisterne koja je pretočila ostatak. Iako je eurodizel slabije zapaljiv od benzina tj. benzinskih para, morali su paziti jer je motor kamiona bio vruć, a s jedne strane je iskrilo.

Zanimljivo je kako se na mjestu nesreće, u smjeru Rijeke, našao policijski presretač koji je zaustavio drugi kamion Mercedes stranih tablica. Kako tvrde iz PU primorsko-goranske, nije imao veze s prometnom nezgodom.

Promet se u potpunosti normalizirao nešto prije ponoći, a istraga nesreće se nastavlja.

Policija traži očevice 

PU primorsko goranska poziva očevice jučerašnje prometne nesreće na autocesti Rijeka- Zagreb kod Cernika, u kojoj je pri prevrtanju cisterne teško ozlijeđen vozač , da se jave na dole navedene kontakte.

Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica ove prometne nesreće, molimo očevice koji raspolažu s više informacija o istoj da se jave u Postaju prometne policije Rijeka na broj telefona: 051/430-655,  osobno na adresi Ciottina 25, Rijeka ili na e-mail: pprp.rijeka@mup.hr.

Informacije se mogu dostaviti i anonimno, a građanima unaprijed zahvaljujemo na pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"