To je to što me zanima!

Sekvenciranjem uzoraka iz Hrvatske potvrđeno 11 slučajeva zaraze indijskim sojem korone

Prisustvo delta varijante, odnosno indijskog soja korone pronađeno je u tri uzorka iz Međimurske županije te kod osam uzoraka iz Šibensko-kninske županije, a o svemu su obaviještene i nadležne epidemiološke službe
Vidi originalni članak

U suradnji s Europskim centrom za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatski zavod za javno zdravstvo od 9. veljače ove godine jednom tjednom šalje između 5 i 10 posto pozitivnih uzoraka na sekvencioniranje u njemački laboratorij Eurofins. Uzorci koji se šalju biraju se nasumično.

DELTA VARIJANTA Indijski soj korone udvostručuje rizik od hospitalizacije, ali dvije doze cjepiva i dalje djeluju

Do danas je u laboratorij poslano 6.204 uzorka, a rezultati su dobiveni za njih 6.016 od čega je uspješno sekvencionirano 5.012 uzoraka.

1. lipnja na analizu su poslana 282 uzorka, a njihovi rezultati pristigli su 13. lipnja, a uspješno je sekvencionirano 267 uzoraka.

Od pristiglih uzoraka najviše ih je bilo s britanskim sojem, oko 95,5 posto.

Prisustvo delta varijante, odnosno indijskog soja korone pronađeno je u tri uzorka iz Međimurske županije te kod osam uzoraka iz Šibensko-kninske županije, a o svemu su obaviještene i nadležne epidemiološke službe.

RAVNATELJ SPLITSKOG DOMA ZDRAVLJA: 'Indijski soj se puno brže širi, ali građani ne trebaju strahovati, cjepivo nas štiti i od njega'

Detalje o sekvencioniranju uzoraka možete pogledati i u službenim tablicama na stranici koronavirus.hr

Idi na 24sata

Komentari 24

  • moralna vertikala 15.06.2021.

    je li to jos jedan novi soj straha?

  • dirtk 15.06.2021.

    Kako ste svi pametni!! Zloća izbija iz vas, užas, fujjjjjj

  • prokurator 15.06.2021.

    indija welcome, turisti welcome

Komentiraj...
Vidi sve komentare