To je to što me zanima!

Senegalci u moru pronašli ostatke srušenog Airbusa?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Francuski mornari su vidjeli ostake kako plutaju Atlanskim oceanom, a posada aviona kompanije TAM je primijetila vatru na moru kod Senegala
Vidi originalni članak

Senegalske vlasti su objavile da su brazilski avioni u senegalskim teritorijalnim vodama našli ostatke koji bi mogli pripadati nestalom Airbusu 330.  Olupine su vidjeli i francuski mornari i to 1.300 km od obale otoka Fernanda de Noronhe. Na tom istom mjestu je pilot komercijalnog aviona kompanije TAM, koji je u ponedjeljak letio iz Pariza za Rio de Janeiro, uočio vatru u moru. Stigavši u Brazil, doznao je za nestanak francuskog aviona.
- Nema dokaza da su narančaste mrlje na moru bile zapaljeni dijelovi nestalog aviona, no dojavu istražujemo - rekao je glasnogovornik brazilskih zračnih snaga, Jorge Amaral.
Potraga za Air Franceovim Airbusom u Atlantskom oceanu počela je već u ponedjeljak, no strahuje se da su svi putnici i posada stradali. Vojni helikopteri oblijeću područje oko zapadno-afričke i brazilske obale, a francuska je vlada od SAD-a zatražila pomoć u traženju aviona pomoću satelita. 
- Potraga će trajati sve dok zrakoplov ne nađemo - rekao je francuski ministar obrane Herve Morin i dodao kako ne isključuje da se avion srušio zbog terorističkog napada. 
U avionu je bilo 228 putnika: sedmero djece, jedna beba, ljudi 33 nacionalnosti, od kojih i jedan Hrvat. Ukoliko su svi stradali, ovo je najgora zrakoplovna katastrofa od 2001. godine.

MEĐU PUTNICIMA JE I HRVAT
Među 228 putnika i članova posade na letu AF 447, nalazio se i hrvatski pomorac Z. M. (45). Njegova supruga nazvala je u ponedjeljak hrvatsko veleposlanstvo u Parizu i rekla da je njezin muž u avionu. Kako neslužbeno doznajemo, on se s nekoliko svojih kolega Filipinaca vraćao u Europu. Pomorac je kao upravitelj stroja radio na remorkeru za opskrbu platformi talijanske kompanije Finarge Armamento Genovese, piše Jutarnji list. Na njemu je bio dva mjeseca, a nakon toga je uslijedila smjena dijela posade. 

VJERUJE DA JOJ JE MUŽ ŽIV JER MU ZVONI MOBITEL
Arthuru Coakleyu (58) u Brazilu su otkazali u ponedjeljak dva leta. Nazvao je suprugu Patriciu da joj kaže da će putovati Air Francoevim Airbusom. Nestao je iznad oceana. Međutim, njegova supruga još se nada da je živ. Dok ga zove na mobitel, on zvoni, a to ne bi mogao na dnu mora, kaže Patricia.
- Ne mogu podnijeti pomisao da se neće vratiti. Imali smo planove, a bez njega nemam budućnosti - očajna je Britanka.

FRANCUSKI PAR OSTAO BEZ KARATA
Francuski bračni par Claude i Aminda Jaffiol su trebali biti u avionu koji se srušio. Iako su se trudili nabaviti karte, njih je na kraju nestalo i morali su odustati i čekati sljedeći avion.

'UZROK PADA NE BI TREBAO BITI GROM'
Udar groma nema nikakav utjecaj na putnike u avionu, kaže za Večernji list dip. ing. aeronautike Tin Jelavić. Dodaje da se oni nalaze u Faradayevu kavezu, a na krilima i repu aviona se nalaze statički ispražnjivači. U putničkim avionima svi sustavi udvostručeni pa udar groma ne bi bio kritičan jer bi motori i dalje radili. Zbog toga Jelavić misli da je uzrok pada kombinacija stvari koje su se poklopile. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • taba87 02.06.2009.

    Bože Dragi!!!zašto si dopusti da im se nešto ovako desi??!ili im je bila takva sudbina!!na sam pomisao na ovo suze mi dođu na oči!!Moja velika sučut obiteljima poginulim a pogotovo našem Hrvatu,dragog nam Riječaninu!!Da bar je zakasnija i na ovaj let,pa da nije ni uša ovaj avion!!

  • šuma 02.06.2009.

    što zašto zbog čega ??? nema odgovora. tako je bog htio. plače mi se.

  • amir ramadani 02.06.2009.

    libo emme racku

Komentiraj...
Vidi sve komentare