To je to što me zanima!

Sergej Lavrov: ‘Moždano mrtvi NATO je otišao predaleko‘

Rekao je kako su Sjedinjene Države i njihovi saveznici odgovorni za "opasan skok globalnih napetosti", budući da su pojačali opskrbu oružjem režim ukrajinskog predsjednika
Vidi originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je kako su SAD i saveznici odgovorni za "opasan skok globalnih napetosti", prenosi ruska agencija TASS.

- NATO, kojeg je francuski predsjednik Emmanuel Macron svojedobno nazvao ‘moždano mrtvim‘, otišao je predaleko, sudeći po nedavnoj politici zapadnog bloka predvođenog SAD-om prema Ukrajini - rekao je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

- Macron je svojedobno dijagnosticirao da je Sjevernoatlantski savez ‘moždano mrtav‘. Sudeći po tome kako blok kijevski neonacistički režim, bolest se već previše pogoršala - rekao je ruski šef diplomacije.

AMERIČKE TAJNE SLUŽBE JAVLJAJU Drama u Moskvi: Po prvi put se jedan suradnik suprotstavio Putinu i rekao što misli o ratu

- Kao što znate, jučer je sazvan summit tzv. Europske političke zajednice na inicijativu predsjednika Macrona, a nakon sastanka šef diplomacije EU-a (Josep) Borrell ponosno je izjavio da se sigurnosna struktura razvijala bez uplitanja Rusije. Dakle, držali su se linije Kijeva, potičući sulude fantazije onih koji tamo još uvijek imaju vlast - kazao je.

Prema Lavrovu, Sjedinjene Države i njihovi saveznici stoga su odgovorni za "opasan skok globalnih napetosti", budući da su pojačali opskrbu oružjem režim ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, "unatoč njegovim otvorenim nuklearnim ambicijama".

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Hana banana 09.10.2022.

    Kad patuljak 70+ želi osvojiti svijet, pa instalira svoje pudle da laju po sokaku

  • 08.10.2022.

    Takmičenje sa Nato je pojačano zbog doživotnih predsjednika, dugo se poznaju sa Amerikom sa svim njihovim predsjednicima isto tako sa EU. Sada su lažni odnosi isplivali na površinu, jer se okupilo uhljeba,tajkuna i ratnika koji su ratovali u Afganistanu i Čečeniji. Oni koji su godinama u tome prijeđu od ludila u tzv. nacizam. Svi hoće činove, hoće biti predsjednik Donjecka ili Luganska.Na sve to dolaze i vlasnici plinskih kompanija, i članovi uprave sa po pedesetak tisuća kuna plaće. Milijarde i milijarde nisu dosta nesposobnim državnicima, nuklearne elektrane koje su također izvor profita im nisu dosta, pa ih je sustiglo čega su se bojali desetljećima jer su pokvareni, zato sada dijele jednu ovcu i 20 kg brašna mobiliziranima a drugima jahte i kuće.

  • 07.10.2022.

    Faca odvratnija cak i od Putinove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare