To je to što me zanima!

Šetali Stradunom: Jandroković i Westerwelle si dijelili pohvale

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković prošetao je u srijedu Stradunom sa njemačkim kolegom Guidom Westerwelleom. Dijelili su komplimente jedan drugom
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se danas u Dubrovniku s ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Guidom Westerwelleom koji je u radnom posjetu Hrvatskoj. Ministri su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke s uvjerenjem kako će se suradnja u svim područjima od obostranog interesa i u budućnosti dodatno unaprjeđivati.

Ministar Jandroković istaknuo je kako Hrvatska cijeni kontinuiranu i snažnu potporu Njemačke koju je dobivala tijekom čitavog procesa pristupnih pregovora, te zahvalio i ministru Westerwelleu na osobnom angažmanu. Također je izrazio zadovoljstvo skorašnjim posjetom njemačke kancelarke Angele Merkel Republici Hrvatskoj u okviru kojeg će se sastati s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor.

Ministar Westerwelle poručio je pak kako će Njemačka i ubuduće pružati potporu Hrvatskoj na njezinom eurointegracijskom putu, te istaknuo kako će članstvo Hrvatske dodatno obogatiti Europsku uniju i biti od obostrane koristi. Osim toga, sugovornici su se složili kako će ulazak Hrvatske u punopravno članstvo Unije zasigurno biti i pozitivan signal za sve zemlje jugoistočne Europe, te primjer da se uloženi napori i provedene reforme na kraju isplate.

- Svog njemačkog kolegu Westerwellea ministar Jandroković upoznao je i s provedbom Vladine kampanje za informiranje građana o Europskoj uniji, kao i s najnovijim rezultatima istraživanja prema kojima bi od svih hrvatskih građana koji bi izašli na referendum njih 60% glasovalo za ulazak Hrvatske u Uniju, 33% protiv, a ostatak je neodlučnih - priopćeno je iz MVP-a.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • presidio 14.08.2011.

    Taj njemački ministar Westerwelle je otvoreni, deklarirani homoseksualac... a Jandroković mi i inače djeluje malo ženskasto.... znači.... 2 + 2 = 4.....

  • feba 12.08.2011.

    Na kom su se to jeziku razgovarali?Znanje engleskog smo već čuli.

  • ZdenkaGrmaca 11.08.2011.

    Gido - velika bahata gubica u kombinaciji sa Goranom koji se izvrsno kelji i podvlači. To ga dođe kao "šegrt Hlapić". Koji smo mi bjednici da ovo trpimo i gledamo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare