To je to što me zanima!

Šibenik: Zapalila se jedrilica na benzinskoj, dvoje ozlijeđeno

Na benzinskoj postaji Luk Oila u Dubokoj u unutrašnjosti jedrilice eksplodirale su benzinske pare. U eksploziji su ozlijeđeni mladić i djevojka koji su bili na brodu
Vidi originalni članak

Na benzinskoj postaji Luk Oila u Dubokoj kraj Šibenika u petak popodne odvijala se prava drama. Oko 17.30 u unutrašnjosti desetmetarske jedrilice eksplodirale su benzinske pare.

U eksploziji su ozlijeđeni mladić i djevojka koji su bili na brodu, a prvu pomoć su im pružili i spriječili širenje požara voditelj benzinske postaje Ive Vukšić (53)  i posada broda Krila 7 s kapetanom Robertom Marićem, koji su ovdje također kupovali gorivo.

- Kad su utočili, platili i odvezali se, probali su pokrenuti motor, ali nije išlo. Rekao je da treba nešto pogledati na motoru. Pomogao sam mu ponovno vezati konope. Čim je ušao u unutrašnjost broda začula se eksplozija i plamen je suknuo pet metara u vis. Djevojku je eksplozija odbacila na krmu i ozlijedila je. Katapultiralo ju je. Oboje su bili opečeni. Maldić je skočio u more, a nju smo izvadili vani i polijevali vodom. Hitna pomoć i policija došli su veoma brzo i napravili dobar posao. Do njihova dolaska ispraznio sam osam aparata za gašenje - ispričao nam je šokirani voditelj benzinske postaje Vukšić, koji ovako nešto nije doživio nikad u svom 15-godišnjem stažu.

Skiper i djevojka su još na liječničkoj obradi, a policijski očevid tek slijedi.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • staob 11.08.2012.

    Nikad nisam vidio ni čuo da je u neku jedrilicu ugrađen benzinski motor. Ako je ovaj utočio benzin umjesto diesel goriva, naravno da motor nije htio upalit, a benzin kao agresivnija tekućina nešto je nagrizao, možda crijevo dovoda, iscurio i eto nevolje. Ili ''netko'' nije zatvorio plinsku bocu od kuhala...

  • sunsurfer 11.08.2012.

    malo jaca jedrilica.... malo vitra ne gori samo tako....

  • gkzone 11.08.2012.

    šok terapija, dobro su i prošli

Komentiraj...
Vidi sve komentare