To je to što me zanima!

Šibenik u tuzi iščekuje pogreb: Antino tijelo dolazi iz Praga...

Pogreb Ante-Bare Mikulandre (19), koji je tragično preminuo na maturalcu u Pragu, bit će na šibenskom groblju Kvanj, ali se još uvijek čeka sa zakazivanjem točnog termina i s tiskanjem osmrtnica
Vidi originalni članak

Šibenik u šoku i tuzi iščekuje pogreb 19-godišnjeg Ante Bare Mikulandre iz Bilica, maturanta šibenske Prometno-tehničke škole koji je u nedjelju ujutro pao s balkona hotela Plaza u Pragu i preminuo.

Najavljeno je da će tijelo maturanta u srijedu krenuti iz Praga prema Hrvatskoj. Pogreb će biti organiziran na šibenskom gradskom groblju Kvanj, ali se još uvijek čeka sa zakazivanjem točnog termina i s tiskanjem osmrtnica. Čempresi, šibensko gradsko poduzeće za  održavanje groblja i pogrebne poslove, to će učiniti tek kad dobiju potvrdu da su kola s tijelom krenula.

Kako su nam pojasnili u Bilicama, jedini razlog što pogreb još nije upriličen je složena procedura koju treba ispoštovati u slučaju smrti u stranoj zemlji.

No, velikim angažmanom djelatnika Veleposlanstva Republike Hrvatske u Češkoj Republici, kažu nam u Općini Bilice, ta je procedura ubrzana u najvećoj mogućoj mjeri.

Podsjetimo, Antine kolege, maturanti šibenske Prometno-tehničke škole, vratili su se u ponedjeljak.  Kako nam je kazao ravnatelj Prometno-tehničke škole, Zdravko Peran, očevid je utvrdio da je pad s balkona bio nesretan slučaj, no još se čeka službena objava Ministarstva vanjskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Battler 07.09.2017.

    Čekamo slike sa sprovoda i ceremonije spuštanja lijesa u raku.

  • Fenix7 07.09.2017.

    Ne, ne treba ukinuti ta "maturalna putovanja", nego ih prepustiti agencijama i njihovim vodičima, pa roditelji koji žele, neka puštaju svoju djecu u "ralje života". Ja samo ne mogu razumjeti profesore koji su spremni voditi tuđu djecu (za neku sitnu lovu i besplatno putovanje) pristajući preuzeti odgovornost za njihove živote, samo kako bi i sami vidjeli dalje od svojih sela.

  • ćeprolje 06.09.2017.

    Maturalci se nalokali i zaigrali

Komentiraj...
Vidi sve komentare