To je to što me zanima!

Šibenski 'komunalci' naplate mjesečno 40.000 kn za parking

Šibenski prometni redari najčešće kontroliraju promet u užem centru grada, u vrijeme najvećih gužvi, između 10 i 12 sati, ali rade i popodne u cijelom gradu
Vidi originalni članak

U mjesec dana 40-ak tisuća kuna od nesavjesnih šibenskih vozača. Tri prometna redara svaki dan ispišu 15-ak kazni u iznosu od 300 do 700 kuna, najčešće za nepropisno parkiranje. 

- Bit će tu i više od 40.000 kuna, jer je mnogo predmeta u procesu na Poreznoj upravi i Fini. Naša je služba osnovana još prije četiri godine, a prošle godine smo dobili i uniforme, s grbom i značkom Grada, tako da to sve skupa djeluje puno ozbiljnije. Napravili smo informatizaciju sustava, a sada smo odlučili analizirati kako služba radi i napravili smo statistiku koju smo odlučili prezentirati javnosti - kaže Bore Rončević, voditelj komunalnog redarstva Grada Šibenika.

- Napravili smo to da bi ljudi vidjeli da radimo i da im se najviše isplati parkirati na obilježenom parkirnom mjestu i platiti sat parkiranja pet kuna, a ne 700 kuna, koliko iznosi kazna za parkiranje na mjestu za invalide - kaže Rončević.

Šibenski prometni redari najčešće kontroliraju promet u užem centru grada, u vrijeme najvećih gužvi, između 10 i 12 sati, ali rade i u popodnevnoj smjeni i to na području čitavog grada, kada je i gdje je potrebno. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MaloMoci 01.02.2014.

    a, onga u b.pericica šta je bez ikakve dozvole napravio 4 garaže ne dira nitko vec ko zna kolko godina.naravno garaže su u najmu

  • CptNemo 01.02.2014.

    "prometni redari" su čista uhljeb-služba za deračinu građana. Likovi sa dvotjednim tečajem preuzimaju ovlasti MUP-a i "ocjenjuju" kad je tko u prekršaju - što se kosi sa Zakonom o Unutrašnjim poslovima. Sa strane toga što "oni" naplaćuju "kazne" za parking na JAVNIM POVRŠINAMA. Koja je ono definicija javne površine? "Čije" je to?

  • deda62 31.01.2014.

    ako je sve po propisu što da se bunimo,moraju i oni nekak zaraditi za plaću:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare