To je to što me zanima!

Šifra 'black: Serviraju sušeno dupinovo meso kao specijalitet

Nakon što je talijanska televizijska kuća Kanal Uno tajno snimila vlasnika restorana kako im servira sušeno meso dupina, talijanska policija pokrenula je istragu
Vidi originalni članak

Novinar talijanske televizije Kanal Uno tajno je snimio ilegalni obrok u okolici Rima. Vlasnik mu je poslužio preljev za salatu i sušeni file dupina.

- Vi ovo niste kod mene pojeli - govori vlasnik novinaru. Talijanska policija pokrenula je istragu u gradu Civitavecchia, a sumnjaju da se dupinovo meso ilegalno prodaje i u Rimu

Voditelj talijanske jedinice za ugrožene vrste Ciro Lungo potvrdio je za Guardian da se slučaj istražuje. Ni sam nije vjerovao u to dok nije vidio snimku. Ipak, visoke cijene specijaliteta pokazuju da je potražnja velika. Novinarski tim platio je račun od 100 eura po osobi. Nabavljač mesa, koji je također tajno snimljen, rekao je kako meso košta oko 900 eura po kilogramu.

Iako se navodno može naručiti u nekim restoranima u Rimu, nema ga na jelovnicima. Uglavnom se servira s lukom, celerom i rajčicom. Naručuje se pod šifrom 'black'. 

Neovisni laboratorij potvrdio je kako se doista radi o dupinovom mesu.

Iako je lov dupina zabranjen često se slučajno uhvate u mreže. Ribari bi i takve slučajeve trebali prijavljivati, ali često odrežu glavu i peraje te tvrde da je riječ o morskom psu. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • lud-zbunjen 28.12.2013.

    Baš bi ga volio probat, i nemojte filozofirat ovo-ono, hobotnica je pametnija od dupina a najbolja je pod peku ili na salatu :)

  • DujeRoso 19.12.2013.

    jadni dupini sta im rade :(

  • ojdimidojdimi 18.12.2013.

    a ja za 100 eura sit cili misec.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare