To je to što me zanima!

Siguran sam da premijer Andrej Plenković ne krši zakon...

Milanović je optužio premijera Plenkovića da krši zakon jer ne dopušta sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost i pritom sustavno maltretira svoje suradnike i tjera ih na nezakonite radnje
Vidi originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman poručio je u srijedu kako je siguran da premijer Andrej Plenković ne krši zakon.

- Predsjednik Vlade ne krši zakon. Siguran sam da ne krši - rekao je kratko Radman u izjavi novinarima uoči užeg kabineta Vlade komentirajući današnju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića.

U POSJETU KOPRIVNICI Milanović: 'U Hrvatskoj ako ti tata nije liječnik, možeš se ubiti'

Milanović je optužio premijera Plenkovića da krši zakon jer ne dopušta sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost i pritom sustavno maltretira svoje suradnike i tjera ih na nezakonite radnje.

Milanović je pred novinarima nakon obilježavanja Dana Grada Koprivnice odbacio tezu da je "tvrda kohabitacija" između njega i premijera Plenkovića razlog nesazivanja Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

ODGOVORIO PREDSJEDNIKU Banožić o prozivkama: 'Mislim da su teze o lutkama iskustva Milanovića dok je bio premijer'

- To nije razlog zašto se nije sastalo Vijeće. Razlog je to što on to izbjegava, ne dopušta, a to se zove kršenje dužnosti - komentirao je.

- Mi dajemo nalog Koordinaciji. To piše u zakonu, to je zakon od 15 članaka gdje je jasno naznačeno da Koordinacija radi ono što Vijeće kaže. Premijer krši zakon. Maltretira svoje suradnike i tjera na nezakonite radnje. To radi sustavno cijelo vrijeme - ustvrdio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • kormilar 05.11.2020.

    G. ministre Grlić Radman jeste li to sami zaključili ili vam je premjer Plenković to rekao?

  • iv.ma 05.11.2020.

    Koje njuške i ova u fokusu i ona u pozadini.

  • Mufić 05.11.2020.

    I ja sam sigurna da danas neće padati snijeg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare