To je to što me zanima!

'Sigurno je da Zakon o PDV-u neće proći ocjenu ustavnosti'

Neke su novine jednake, a neke su ipak jednakije. Zakonom su neki u toj tržišnoj utakmici, intervencijom države, u povoljnijem položaju, rekao je direktor 24sata
Vidi originalni članak

Mi mijenjamo zakone jer mi to možemo, citirao bih premijera Zorana Milanovića. Meni je ipak drago da se prijetnje i ucjene Zorana Milanovića nisu obistinile pa su nižu stopu PDV-a barem dobili neki izdavači, odnosno neke novine. Od danas je potpuno jasno, i to govorim kao direktor 24sata, da su neke novine jednake, a neke su ipak jednakije. Ne mogu se naravno, kao građanin ove zemlje, složiti sa nejednakošću i s političkim pritiscima na medije. Smatram da je riječ o opasnim presedanima, i mi ćemo, kao 24sata, na to u svakom slučaju odgovoriti. I to već u našem sutrašnjem izdanju za koje mislim da će zasigurno biti vrlo zabavno osobno premijeru Milanoviću - komentirao je saborsko usvajanje Zakona o PDV-u Boris Trupčević, direktor 24sata. 

Podsjetimo, tim se Zakonom PDV smanjuje s deset na pet posto onim dnevnim novinama koje imaju više od 25.000 riječi. Između ostalih, 24sata,  dnevni list s najvećom nakladom u Hrvatskoj, ne spada u taj krug 'privilegiranih'. 

Na pitanje hoće li sada poduzeti kakve pravne korake Trupčević je odgovorio potvrdno. 

- Ja sam otpočetka govorio da je ovaj zakon neustavan i nije u skladu s europskim direktivama koje jasno kažu što država može, a što ne može u slobodnoj tržišnoj utakmici. Ovim zakonom su neki u toj tržišnoj utakmici u povoljnijem položaju intervencijom države. Prilično smo sigurni da ovaj Zakon neće proći ocjenu ustavnosti, i u tom smislu ćemo zasigurno poduzeti neke konkretne korake - rekao je Trupčević za HRT.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • indijanka 15.06.2013.

    Milanović je obični elitist koji o novinarstvu, novinama i medijima općenito nema pojma jer se nije potrudio zagrebati ispod površine što se vidi po njegovim istupima, ne samo na ovu temu, već na njegove izjave na bilo koje teme koje se dotakne. Pametan čovjek okruži se ljudima koji ga kritiziraju i znaju više od njega, a glup čovjek okruži se ulizicama.

  • vox populi 15.06.2013.

    E a ja vam stalno govorim da Sdp na mala vrata provodi diktaturu a vi me stalno banirate ,a sad još kad promijene ustav kako oni hoće,pa nemaš pravo na referendum pa na ovo pa na ono itd a vi i vaš npr Klauški i dalje ih podržavajte posredeno i neposredno.

  • BlackRaven 15.06.2013.

    Nitko nije oslobođen poreza. Ne kužim po kojem temelju bi Trupčević da se samo njega "oslobodi"? Sustav tako funkcionira...Svi plaćaju porez jer to omogućava državi da funkcionira. Ok , možda je zakon malko blentavo zamišljen kad definira 25.000 riječi autorskih tekstova - ali to je radi upravo sprečavanja tzv. internet prepisivača a budimo realni ove novine se zasnivaju na tome. Ne sjećam se kad sam vidio ovdje ijedan autorski tekst koji nije popaljen sa interneta ili od nas komentatora. Čuj , gle, autorska prava se vani itekako poštuju, i plaćaju. Država je to možda nespretno formulirala i sebi uzima lovu umjesto da se bavi tim problemom kako bi trebalo. A kako bi trebalo? E to je malko teže pitanje.. A i baš ne želim nikome tko je plaćen raditi svoj posao davati BESPLATNE ideje. Budimo realni dečki i cure..Ova svađa mi djeluje kao na nivou dječjeg vrtića i "tko je ukrao moje pikule"..A nijedna strana NIJE i ne može biti u pravu. Nit država , nit Styria - koja se može hladno optužiti radi monopolizma. Ali na to su trebali misliti prije nego što su im dozvolili monopolizaciju informativnog prostora. Evo , ovo ne znam niti ja raspetljati..Jer kako god da okreneš nije dobro i netko će se naći pogođen. ali opet - pa nemožeš prijetiti legalno izabranom premijeru države Ustavnom tužbom samo tako...i to radi svojeg privatnog interesa. Postoje puno bitnije stvari koje se moraju posložiti i tome i služi Ustavni sud - a ne za istjerivanje maka na konac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare