To je to što me zanima!

'Silovali su trudnu djevojku (16) i ženu koja ima 78 godila. Ubili su i 13-godišnjeg dječaka...'

Načelnik vojne uprave Krivog Roga Oleksandr Vilkul objavio je da su Rusi pucali na čamac koji je evakuirao civile. Dvije odrasle osobe i 13-godišnje dijete preminule su na licu mjesta, a dvoje se ljudi smatra nestalima...
Vidi originalni članak

Načelnik vojne uprave Krivog Roga Oleksandr Vilkul obratio se stanovnicima grada s aktualnim vijestima. Napomenuo je da je vojno stanje zadovoljavajuće.

Prema njegovim riječima, oružane snage uspješno uništavaju neprijatelja na udaljenim prilazima Krivom Rigu, ali su fragmenti neprijateljske rakete pali unutar grada i jednu ženu ranili u nogu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naše hrabre vojne snage tuku neprijatelja na prilazima do Krivoga Roga. I to je dobra vijest. Ali ima vijesti od kojih se krv ledi u žilama, govori Vilkul.

Obnavljajući miran život u oslobođenim selima Hersonske oblasti, vlasti doznaju za sve više strašnih priča i nehumanih djela ruske vojske.

U svom obraćanju političar je prijavio silovanje 16-godišnje trudne djevojke i 78-godišnje žene u jednom od sela u smjeru rijeke Ingule.

- To je nešto što nikada nećemo moći oprostiti, kaže političar.

Također 7. travnja, oko 10 sati na obali Kahovskog rezervoara u blizini rekreacijskog centra Svitanok, Rusi su pucali na čamac koji je doplovio iz Hersonske oblasti, radi evakuacije civila s okupiranih područja. 

Čamac je bio 70 metara udaljen od obale. U njemu je bilo 14 osoba, troje djece i jedanaest odraslih. Dvije odrasle osobe, muškarac i žena, umrle su odmah, a nedugo nakon toga umrlo je i 13-godišnje dijete. Trenutno je u bolnici sedam osoba. Dvojica su nestala. 

BROJ MRTVIH RASTE U Buči u očaju i nadi tragaju za nestalima: Neka su tijela spaljena do neprepoznatljivosti

- Smeće! Oni su dobro znali da je tamo civilno stanovništvo, ali su ih gađali raketama. Gađali su ljude koji su samo htjeli preživjeti. Ovo je ratni zločin. Ovo je za Haški sud. Mi smo na svojoj zemlji. Nećemo neprijatelju oprostiti ni smrt, ni suze.
Političar je istaknuo da ima jedan put - pobijediti ili umrijeti.

- Nemamo drugog puta. Iza nas je naša Domovina, naši domovi, naše obitelji. I siguran sam da ćemo pobijediti. Slava Ukrajini!, zaključuje Oleksandr Vikul na svojoj Facebook stranici.

Idi na 24sata

Komentari 139

  • jakolishe 09.04.2022.

    Ok.. ipak na kraju ili na početku.  Tko je sa vojnom silom u drugoj drzavi?

  • vinja 09.04.2022.

    Nije mi jasno kako ovaj Oleksandr Vikul ima vremena pisati priče po svom Facebooku . I čime dokazuje njihovu istinitost.

  • beli1977 09.04.2022.

    Kaj ce drugo ruskinje pijane i ruzne,a ne uredne🤮🤮🤮🤮🤮🤮!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare