News

Komentari 141

'Silovali su trudnu djevojku (16) i ženu koja ima 78 godila. Ubili su i 13-godišnjeg dječaka...'

'Silovali su trudnu djevojku (16) i ženu koja ima 78 godila. Ubili su i 13-godišnjeg dječaka...'

Načelnik vojne uprave Krivog Roga Oleksandr Vilkul objavio je da su Rusi pucali na čamac koji je evakuirao civile. Dvije odrasle osobe i 13-godišnje dijete preminule su na licu mjesta, a dvoje se ljudi smatra nestalima...

Načelnik vojne uprave Krivog Roga Oleksandr Vilkul obratio se stanovnicima grada s aktualnim vijestima. Napomenuo je da je vojno stanje zadovoljavajuće.

Prema njegovim riječima, oružane snage uspješno uništavaju neprijatelja na udaljenim prilazima Krivom Rigu, ali su fragmenti neprijateljske rakete pali unutar grada i jednu ženu ranili u nogu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Naše hrabre vojne snage tuku neprijatelja na prilazima do Krivoga Roga. I to je dobra vijest. Ali ima vijesti od kojih se krv ledi u žilama, govori Vilkul.

Obnavljajući miran život u oslobođenim selima Hersonske oblasti, vlasti doznaju za sve više strašnih priča i nehumanih djela ruske vojske.

Bucha Massacre Protest - Warsaw

U svom obraćanju političar je prijavio silovanje 16-godišnje trudne djevojke i 78-godišnje žene u jednom od sela u smjeru rijeke Ingule.

- To je nešto što nikada nećemo moći oprostiti, kaže političar.

Također 7. travnja, oko 10 sati na obali Kahovskog rezervoara u blizini rekreacijskog centra Svitanok, Rusi su pucali na čamac koji je doplovio iz Hersonske oblasti, radi evakuacije civila s okupiranih područja. 

Čamac je bio 70 metara udaljen od obale. U njemu je bilo 14 osoba, troje djece i jedanaest odraslih. Dvije odrasle osobe, muškarac i žena, umrle su odmah, a nedugo nakon toga umrlo je i 13-godišnje dijete. Trenutno je u bolnici sedam osoba. Dvojica su nestala. 

- Smeće! Oni su dobro znali da je tamo civilno stanovništvo, ali su ih gađali raketama. Gađali su ljude koji su samo htjeli preživjeti. Ovo je ratni zločin. Ovo je za Haški sud. Mi smo na svojoj zemlji. Nećemo neprijatelju oprostiti ni smrt, ni suze.
Političar je istaknuo da ima jedan put - pobijediti ili umrijeti.

- Nemamo drugog puta. Iza nas je naša Domovina, naši domovi, naše obitelji. I siguran sam da ćemo pobijediti. Slava Ukrajini!, zaključuje Oleksandr Vikul na svojoj Facebook stranici.