To je to što me zanima!

Silovatelja pustili iz zatvora na vikend. On uplatio listić na lotu i osvojio osam milijuna eura

Iorworth Hoare, osuđeni silovatelj iz Engleske, tijekom slobodnog vikenda osvojio je značajan dobitak na lutriji. Ipak, zbog pravnih procedura nije ga mogao dobiti sve do 2008. godine
Vidi originalni članak

Osuđeni silovatelj Iorworth Hoare (70) nakon 19 godina dobio je pristup jackpotu od 8 milijuna eura, piše Daily Mail. On je dobitak osvojio tijekom slobodnog vikenda 2004. dok je služio kaznu za silovanje.

Ipak, stroge procedure onemogućile su mu pristup dobitku. 2005. pušten je iz zatvora, a do 2008. je primao mjesečnu naknadu od 9800 eura. 

PODIGLI OPTUŽNICU Ispred kuće ulovio taksista 'u akciji' s damom na stražnjem sjedalu auta: 'Brate, što radiš?!'

Iste godine pokrenuo je pravni proces za kontrolu nad dobitkom pa je silovatelju isplaćen ostatak iznosa uz kamate za to razdoblje.

Hoareove žrtve prozvale su ga da novac donira u dobrotvorne svrhe. Jedna od njih je bila i kći Shirley Woodman. Njenu majku je Hoare pokušao silovati 1988 u Leedsu. Godinu dana kasnije osuđen je zbog pokušaja silovanja i drugih seksualnih delikta koje je počinio od 1973. do tada.

STRAVIČNA ISPOVIJEST Detalji Fritzlovih memoara: 'U meni se krije crta zla. Nisam mogao kontrolirati svoje strasti'

Woodman je umrla prošle godine u dobi od 92 godine, ali zbog izmjene zakona uspješno je dobila novčanu odštetu. Na koncu joj je Hoare isplatio 56.000 eura i još 900.000 eura sudskih troškova.

Sav novac je donirala u humanitarne svrhe. Njena kći vjeruje da bi i Hoare trebao isto učiniti i donirati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Chani Kynes 16.04.2023.

    Neka donira novac, jer nema sreće od toga.. nije ni zaslužio da uživa u njemu.

  • Vgvin 15.04.2023.

    Mislim da ce nesretna zenica sad vec nasamo sa njime malo popricati

  • 15.04.2023.

    Eto, neka kaze svaka zena...koliko bi novac izbrisao sjecanje na takvo nasi.lje?? Mislim da bi mi se od takvog i novac gad.io.

Komentiraj...
Vidi sve komentare