To je to što me zanima!

Šimonović: Ne pita me nitko za Ivu Sanadera jer ih i ne zanima

Ivan Šimonović kaže kako bi mogao premijerki Jadranki Kosor i predsjedniku Ivi Josipoviću dati prijedloge kako nacionalnu politiku dovesti u globalni kontekst
Vidi originalni članak

Bivši ministar pravosuđa i današnji pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava, Ivan Šimonović kazao je kako ga u UN-u nikada nitko nije pitao za Ivu Sanadera. Dodao je da je "zanimljivo koliko strane diplomate malo zanimaju pojedinci koji nisu više na funkciji". U intervjuu za Večernji list, Šimonović je otkrio da se u UN-u interesiraju za korupciju u Hrvatskoj i to prije svega s aspekta zapreka za normalno poslovanje i isplativost ulaganja u RH. 

Dodao je da se vidio s predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor kada su bili u New Yorku te da će se vidjeti i kada on dođe kući za Božić. Rekao je da im nije davao savjete nego su pričali o tome kako je korisno dovesti nacionalnu politiku u kontekst globalnih zbivanja.

Uvjeren je da će Hrvatska do lipnja 2011. godine zatvoriti 23. poglavlje - pravosuđe. Također je spomenuo da Hrvatska u tužbi protiv Srbije za genocid ima čvrst temelj za nastavak spora i za izvansudsku nagodbu te kako je na Vladi da odluči što misli da je najbolje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dmaravi5 09.12.2010.

    javlja se ex ministar koji je stupio na dužnost nakon što je jedan klošar ubio nevinu djevojku. pa da postavim pitanje, provodi li dorh i nad njime istragu radi svoh onih nepravilnosti u ministarstvu...

  • šečerko 09.12.2010.

    Kada je Bog stvarao svijet, odlucio je svakom narodu podariti dvije vrline. Tako su Svicarci postali precizni i poslusni. Japanci radisni i strpljivi. Talijani veseli i romanticni. Spanjolci temperamentni i ritmicni.....itd. Kada je dosao do Hrvata, Bog rece andjelu: - Hrvati ce biti pametni, dobri ljudi i hadezeovci ! Nakon zavrsenog posla, pita andjeo: - Boze, svima si dao dvije vrline samo Hrvatima tri. Zar nece tako biti nadmocniji od svih drugih naroda ? Bog rece: - Hmm, imas pravo, ali kako se Bogom dane vrline ne mogu naknadno ukidati, Hrvati ce ih imati sve tri, ali svaki Hrvat moze imati kao i drugi samo po dvije osobine: Tko je dobar i hadezeovac ne moze biti pametan. Tko je pametan i hadezeovac ne moze biti dobra osoba Tko je dobar i pametan ne moze biti hadezeovac. I bi rijec Bozja "

  • p i j e v a c 09.12.2010.

    Gestapovac,sad su svi pametni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare