To je to što me zanima!

Simović se nada blažoj kazni: Fakat je da sam bio jako mlad

Miloš onda i Miloš danas - to su dvije različite osobe, rekao je Miloš Simović, koji je uz Sretka Kalinića osuđen na po 30 godina zbog ubojstva premijera Zorana Đinđića
Vidi originalni članak

Miloš Simović i Sretko Kalinić zatražili su od Prizivnog suda smanjenje kazne od po 30 godina zatvora na koje su osuđeni zbog sudjelovanja u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića i oslobađanje od optužnice, javljaju mediji u Srbiji.

Obrazlažući svoju žalbu na javnoj sjednici, Simović je podsjetio kako je priznao sudjelovanje u pripremama za atentat i pokajao se zbog svojih postupaka. On drži kako su to olakšavajuće okolnosti za njega, koje bi sud trebalo cijeniti i ublažiti kaznu. Kalinićev branitelj Slavko Petrić predložio je Prizivnom sudu da njegovog branjenika oslobodi optužbi ili ga eventualno osudi za znatno lakše kazneno djelo - pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, jer Kalinić, kako tvrde, nije sudjelovao u atentatu.

- Fakat je da sam bio jako mlad. Miloš onda i Miloš danas - to su dvije različite osobe - rekao je Simović obraćajući se sudu.

Miloš Simović se u noći između 9. i 10. lipnja 2010. predao graničnoj policiji Srbije kod Batrovaca, graničnog prijelaza s Hrvatskom, dva dana nakon što je u Zagrebu teško ranio Kalinića, s kojim se, kako sumnja tužiteljstvo, skrivao više od sedam godina od ubojstva premijera. Kalinić je 8. lipnja 2010. uhićen u Hrvatskoj, a 25. kolovoza uz, do tada neviđene mjere osiguranja, izručen Srbiji. On je bio prvi hrvatski državljanin koji je izručen prema Sporazumu o međusobnom izručenju svojih državljana između Srbije i Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • neutral1 07.04.2012.

    A eto svasta se danas trazi i nista me vise ne cudi,ali nebi vjerovali ja sam cuo da je Simovic stvarno korektna osoba,pa sada... Ma Srbi ce to odlucit po pravdi i postenju ne sumnjam u njih.

  • Čiko Spase 07.04.2012.

    vuk dlaku mijenja ali nikada ćud...

  • user_51823 07.04.2012.

    treba im smanjiti kazne na po 28 godina robije bez mogučnosti uvjeta i pomilovanja,da im se udovolji pošto su onda bili mladi

Komentiraj...
Vidi sve komentare