Obavijesti

News

Komentari 43

Simović se nada blažoj kazni: Fakat je da sam bio jako mlad

Simović se nada blažoj kazni: Fakat je da sam bio jako mlad
3

Miloš onda i Miloš danas - to su dvije različite osobe, rekao je Miloš Simović, koji je uz Sretka Kalinića osuđen na po 30 godina zbog ubojstva premijera Zorana Đinđića

VIDEO

Miloš Simović i Sretko Kalinić zatražili su od Prizivnog suda smanjenje kazne od po 30 godina zatvora na koje su osuđeni zbog sudjelovanja u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića i oslobađanje od optužnice, javljaju mediji u Srbiji.

Obrazlažući svoju žalbu na javnoj sjednici, Simović je podsjetio kako je priznao sudjelovanje u pripremama za atentat i pokajao se zbog svojih postupaka. On drži kako su to olakšavajuće okolnosti za njega, koje bi sud trebalo cijeniti i ublažiti kaznu. Kalinićev branitelj Slavko Petrić predložio je Prizivnom sudu da njegovog branjenika oslobodi optužbi ili ga eventualno osudi za znatno lakše kazneno djelo - pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, jer Kalinić, kako tvrde, nije sudjelovao u atentatu.

- Fakat je da sam bio jako mlad. Miloš onda i Miloš danas - to su dvije različite osobe - rekao je Simović obraćajući se sudu.

Miloš Simović se u noći između 9. i 10. lipnja 2010. predao graničnoj policiji Srbije kod Batrovaca, graničnog prijelaza s Hrvatskom, dva dana nakon što je u Zagrebu teško ranio Kalinića, s kojim se, kako sumnja tužiteljstvo, skrivao više od sedam godina od ubojstva premijera. Kalinić je 8. lipnja 2010. uhićen u Hrvatskoj, a 25. kolovoza uz, do tada neviđene mjere osiguranja, izručen Srbiji. On je bio prvi hrvatski državljanin koji je izručen prema Sporazumu o međusobnom izručenju svojih državljana između Srbije i Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...