To je to što me zanima!

Sin Miroslav: Zadovoljan sam kako je ispao Franjo u Rugvici

Radi se o akademskom kiparu Anti Jurkiću koji je već izradio niz ovih spomenika koji su jako dobro prihvaćeni, tako da sa te strane možemo biti zadovoljni, istaknuo je Miroslav Tuđman
Vidi originalni članak

Novim spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, koji je postavljen u općini Rugvica, njegov nasljednik Miroslav je zadovoljan.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Radi se o akademskom kiparu Anti Jurkiću koji je već izradio niz ovih spomenika koji su jako dobro prihvaćeni, tako da sa te strane možemo biti zadovoljni - istaknuo je Miroslav Tuđman dodajući kako je to i poruka budućim generacijama da se na domoljublju i zajedništvu može izboriti samostalna država Hrvatska. 

TOMISLAV KLAUŠKI Spomenik Tuđmanu nije samo estetski, nego i politički užas

- I na tome moramo biti zahvalni. A ujedno taj simbol za mene znači i poruku budućim generacijama jer strategija i promišljanje prvog hrvatskog predsjednika i povjesničara Tuđmana još uvijek nije potrošena i još uvijek je okvir za buduće djelovanje i razvoj Hrvatske - rekao je. 

Prilikom otvaranja biste, svečanost su upotpunili i osnovnoškolci odjeveni u narodne nošnje. U tankim košuljama na dva stupnja Celzijusa, nisu mogli sakriti koliko im je hladno. Tresli su se kao šibe na vjetru, a to je prvi primijetio upravo HDZ-ov zastupnik Tuđman koji je pokazao veliku empatiju i organizatorima sugerirao da mališanima daju jakne pa su se obukli. 

VANDALSKI ČIN U ZAGREBU Unakazili novi spomenik Franji Tuđmanu: Nacrtali srp i čekić...

Općina Rugvica bistu Franje Tuđmana je postavila na novouređenom istoimenom trgu za čiju obnovu su osigurali sredstva iz proračuna općine te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu 650.000 kuna bespovratnih sredstava. 
 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • 1955 23.01.2019.

    Rugvica podigla spomenik Tuđmanu a kladio bih se da trećina naselja nema vodu i kanalizaciju ! Za smijati se. Ali kažu zadovoljni mještani da imaju najljepšega Franju ! Neka im dude !

  • dahhmal 20.01.2019.

    Njemu ere trebaju napraviti spomenik od trideset metara

  • 19.01.2019.

    Bolje da ste taj novac uložili u mlade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare